13o

Сміття вивозять справно. Але стабільність роботи ТзОВ «Еко-Прикарпаття» під питанням

  • 2022.06.03 15:38
    • Житлово - комунальне господарство
  • 210

Перша причина такої ситуації – зниження рівня розрахунків за надані послуги з підприємством (і не тільки з «Еко-Прикарпаття», а й іншими зі сфери ЖКГ). Тут є як об’єктивні, так і суб’єктивні чинники.       Зниження рівня доходів громадян через війну – один з перших. Багато хто втратив бізнес, роботу, багато отримують значно менший дохід. Калуська громада – не виняток, хоча в порівнянні – ми в навіть в дуже непоганому становищі.
   Зростання заборгованості споживачів є і наслідком гучних заголовків новин багатьох засобів масової інформації про звільнення від оплати за комірне на період воєнного стану. А люди часто «купуються» на такі гасла, не дочитуючи кого і за яких обставин це стосується. Тут слід всім розуміти, що під час війни не нараховують тільки пені за несплату комуналки, а від платежів ніхто не звільняв. Єдиним винятком є лише той випадок, коли щонайменше 30 днів не проживаєте у своїх квартирах та будинках, можна не платити за воду та газ, якщо немає лічильника.
   Повертаючись до теми вивезення сміття, то тут ситуація ще й погіршується з підвищенням більше як удвічі цін на пальне та його дефіцитом.
   Про ці всі проблеми йшлося на нараді в заступника міського голови Богдана Білецького з суб’єктами господарювання, що задіяні в ланцюгу вивезення та утилізації твердих побутових відходів – ТзОВ «Еко-Прикарпаття» та КП «Екоресурс».
   До сьогодні, як зазначали керівники підприємств, всі свої зобов’язання вони виконують, хоча з кожним днем це дається все важче.
    Варто тут нагадати, що ТзОВ «Еко-Прикарпаття», підприємство, яке за результатами конкурсного відбору здійснює вивезення ТПВ, вже зуміло показати у нашій громаді хороший рівень надання послуг – систематичність у роботі та дотримання її графіків, прибирання сміттєвих майданчиків, закупівля нових та ремонт сміттєвих баків, оновлення контейнерів для ПЕТ-пляшки тощо.
    Наприкінці минулого року Мостищенський старостинський округ, мешканці якого найкраще справлялись з оплатою за вивезення сміття, отримав від ТзОВ «Еко-Прикарпаття» нові контейнери для збору відходів для кожного індивідуального господарства.
     В старостинських округах ТзОВ «Еко-Прикарпаття» на території кладовищ майже всюди встановили нові сміттєві баки.
    Що важливо – ТзОВ «Еко-Прикарпаття» налагодило чітку й ефективну роботу з КП «Екоресурс», яке, в свою чергу, займається захороненням твердих побутових відходів на полігоні. (Для інформації: частка в структурі загального тарифу захоронення ТПВ складає біля 20 відсотків).
     Так було. Планували в галузі поводження з ТПВ тільки розвиток та розширення сфери послуг. Реалії сьогоднішнього дня змушують підприємства оптимізовувати роботу або шукати якісь інші варіанти шляхів її стабілізації. Яким саме чином – питання відкрите. Але ситуація доволі складна, бо брак коштів на закупівлю пального, технічного обслуговування спеціального автотранспорту, виплату заробітних плат поглиблюється.
    Учасники зустрічі після обговорення всіх цих питань взяли на себе зобов’язання підготувати до розгляду на чергову нараду, яка має відбутися наступного тижня, план заходів виходу з кризової ситуації, щоб не допустити в нашій громаді сміттєвого колапсу.

Інші новини