21o

Наш об’єктив сьогодні сфокусований на сміттєві майданчики

  • 2022.08.02 15:39
    • Громада
    • Житлово - комунальне господарство
  • 262

А якщо точніше – то на прилеглу до них територію, яка часто вражає масштабами і швидкістю накопичення різноманітного непотребу.

   Розпочнемо з так званого і всім відомого «царського села». Вочевидь, «не царське це діло» замовити платну послугу з вивезення великогабаритного та будівельного сміття. Набагато простіше – (напевно, думають мешканці цього мікрорайону) – все скласти біля сміттєвих контейнерів та очікувати, що хтось організує або толоку, або запросить ВПО до суспільно-корисної праці, або все ж працівники з ТзОВ «Еко-Прикарпаття» благодійно попрацюють (щодо «Еко-Прикарпаття», то найчастіше так і стається: не рідше як раз у місяць підприємству все ж доводиться ліквідовувати такі смітники, але це не входить до їхніх обов’язків і кошти за це їм ніхто не повертає).

   З надією йдемо далі. Хотінь. Дуже схожа ситуація. Переходимо на Загір’я – і там не ліпше. Височанка теж потерпає від стихійних сміттєзвалищ… Ну, і так далі і таке інше.

   А якщо серйозно – то справи з дотриманням правил вивезення великогабаритного сміття у нас дуже кепські. На жаль – ці рукотворні кучугури виростають як гриби після дощу, і здебільшого біля сміттєвих контейнерів у приватному секторі. Принагідно хочемо нагадати всім мешканцям громади, що вивіз великогабаритного сміття (будівельні відходи, меблі, сантехніка тощо) – обов’язок його власника.

   У нашій громаді є кілька варіантів організації такої послуги. Один з них – це укладання договору з нашим комунальним підприємством «Екоресурс» (безпосередньо за адресою: вул. Б.Хмельницького,82, м. Калуш), інша – замовити цю послугу можна в ТзОВ «Еко-Прикарпаття».

Інші новини