9o

Слухачі Університету третього віку відвідали чергову екскурсію «Вулицями рідного міста»

  • 2021.09.16 09:25
    • Громада
    • Соціальна сфера
  • 291
15 вересня  2021 року слухачі Університету третього віку відвідали чергову екскурсію «Вулицями рідного міста», яку провів Олег Відливаний - старший науковий співробітник меморіального музею «Калуська в’язниця».
    Екскурсія розпочалася від палацу культури «Мінерал», який був збудований  в 1953 році. Екскурсія проходила  повз будинки, збудовані для спеціалістів у 20-х роках минулого століття, які приїжджали працювати на ТЕСПі (Товариство експлуатації солі поташових), повз капличку Івана Хрестителя, що виконана у псевдоготичному стилі. Каплиця збудована ще до Першої світової, як міжконфесійна, де мали святити воду і молились робітники, які йшли на роботу і спускались в шахту. Раніше капличка  називалась Святої Варвари. Завітали також в слухачі Університету третього віку на стадіон «Хімік».
    А закінчилась екскурсія на вулиці Вітовського на території каплички Юди Тадея, яку збудував та утримує своїм коштом мешканець міста Михайло Наконечний.
Екскурсанти висловили вдячність  за організацію  екскурсій про історію рідного міста директору комунального закладу «Музейно-виставковий центр Калуської міської ради» Артуру Єфремову та старшому науковому співробітнику -Олегу Відливаному.
Інші новини