14o

У виставковій залі КЗ «Музейно-виставковий центр Калуської міської ради» проведений майстер-клас з виготовлення еко склянок зі скляних пляшок

  • 2022.02.09 09:13
    • Громада
  • 447
Восьмого лютого у виставковій залі КЗ «Музейно-виставковий центр Калуської міської ради» відбувся майстер-клас з виготовлення еко склянок зі скляних пляшок.
  Нагадаємо, що майже рік назад представники міської ради познайомилися з творінням юнаків. Згодом спільно з ГО «Калуш туристичний» подали проект «Sklyanka.lab – міні-лабораторія очищення Землі» у Міжнародний фонд Відродження за підтримки European Union in Ukraine та опинилися серед 9 переможців на фінансування. Згідно угоди було зібрано близько 56 тис. грн. на платформі Спільнокошт, 65 650 грн – профінансовано фондом Відродження. До збору коштів долучилися мешканці громади, меценати та благодійники.
Спільними зусиллями вдалося реалізувати мрію талановитої молоді. На отримані кошти закупили (а дещо ще планується) муфельну піч, шліфувальний верстат, піскоструй, гравер, шуруповерт та ін. А також умовою проекту було проведення екоакцій та майстер-класів. Екоакції брати проводять по школах, збираючи скляну тару.
   Треба сказати, що Олег та Денис Кіндрацькі (їм 18 та 15 років) є талановитими, сміливими, постійно дивують проведенням різноманітних майстер-класів. Олег навчається у Фаховому коледжі культури і мистецтв за спеціальністю менеджер соціокультурної діяльності, Денис – у 10 класі Калуського ліцею ім. Дмитра Бахматюка. І у них одна на двох ідея – створювати красу із використаних скляних пляшок, тим самим сприяти збереженню навколишнього середовища.
На сьогодні хлопці виготовляють оригінальні підсвічники,склянки та вази. І зупинятися не збираються!
Sklyanka.lab – міні-лабораторія очищення Землі⤵️
Інші новини