16o

Скажемо «НІ!» продажу алкогольних напоїв дітям!

  • 2021.12.21 07:57
    • Соціальна сфера
  • 732

Напередодні різдвяно-новорічних свят, хочемо ще раз нагадати торгівельним закладам, які здійснюють продаж алкогольних напоїв, тютюнових виробів, що згідно Закону України «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів» передбачено заборону щодо продажу пива (крім безалкогольних), алкогольних, слабоалкогольних напоїв, вин столових та тютюнових виробів особам, які не досягли 18 років. 

   Цьогоріч 3 дітей було госпіталізовано до дитячої лікарні Калуської ЦРЛ з алкогольним отруєнням, під час рейдових перевірок виявлено та задокументовано 5 фактів продажу алкогольних виробів неповнолітнім.

   Тож, шановні підприємці! Звертаємося до Вас із проханням неухильно дотримуватися чинного законодавства, не продавати пиво, алкогольні, слабоалкогольні напої та тютюнові вироби дітям, адже кожен з нас відповідає за майбутнє покоління. Продавцю та підприємцю необхідно взяти за правило перевіряти документи, що посвідчують особу в разі, якщо виникають сумніви стосовно повноліття покупця.

  Також закликаємо громадян, які стали свідками продажу чи купівлі неповнолітніми цигарок або алкоголю, не бути байдужими, зупинити і продавця, і дитину, а також повідомити про такий факт на телефонну лінію Національної поліції 102 для вжиття  заходів реагування.

 

Інші новини