8o

СІВКА-КАЛУСЬКА – дев’ятий старостинський округ, де відбулася виїзна нарада зі старостами та керівниками відділів й управлінь, директорами комунальних підприємств

  • 2022.02.11 20:07
    • Актуально
    • Старостинські округи
  • 564

 Є чітке переконання, що наша велика об’єднана громада збагатилась унікальними селами та чудовими працьовитими людьми.

    Сьогодні, окрім традиційних для виїзних нарад питань, зважаючи на нинішні виклики, слухали ще й про особливості функціонування держави в умовах особливого періоду, організацію роботи територіальної оборони, порядок укриття населення.   

     З такою важливою інформацією перед аудиторією виступили представники Калуського територіального центру комплектування та соціальної підтримки, військовики територіальної оборони.

 Далі йшлося про справи Сівка-Калуського старостинського округу. Насамперед виступив староста Василь Тимчишин, який усім присутнім розповів про роботу за минулий рік та про проблеми, які потребують вирішення. Мали слово Василь Ільків – директор гімназії, Любов Панькович – директор народного дому і Тарас Барнич – депутат міської ради. Всі керівники та депутат були одностайні в тому, що спільними зусиллями і при активній участі громади вдалось у селі зробити багато. А головне – відродити віру в людей, що життя в селі може бути цікавим і змістовним.

   Загалом на округ в минулому році вдалось міській владі спрямувати значний фінансовий ресурс – 8,38 млн. грн, враховуючи освітню субвенцію (3,0 млн грн). Найбільша частина з цих коштів – це видатки на освіту – 6,7 млн. грн, 258 тис. грн. – культура, 229 – соціальний захист, 127 – автобусні перевезення. 198 тис. грн. – вартість матеріалів, які використані комунальними підприємствами «Калушавтодор», «Міськсвітло» тощо.

  На нараді йшлося і про проблеми у селі. Передовсім – це стан моста та дорога. Але над вирішенням цих питань ведеться робота вже тривалий час. І на сьогоднішній день є бачення алгоритму дій в цьому напрямку. Є надія, що ДП «Дороги Прикарпаття» невдовзі включить міст у перелік першочергових робіт. Ведуться переговори і щодо дороги, яка на балансі у вищезгаданого підприємства.

    Після робочої наради разом зі старостою Василем Тимчишиним, депутатом міської ради Тарасом Барничем та відповідальними працівниками було оглянуто міст вищевказаний міст.

   Дорогою з Сівка-Калуської разом з депутаткою міської ради Іриною Павлів та старостою Галиною Гелегою відвідали ще й село Довге-Калуське Пійлівського старостинського округу. Там виникла проблема в будівлі бібліотеки – обвалилася частина стелі. На місці вже стало зрозуміло, що існує потенційна загроза розширення зони руйнування. В зв’язку з цим начальнику УБРІ Богданові Грущаку дано доручення невідкладно подати пропозиції щодо вирішення проблеми.

Інші новини