23o

Засідання міської комісії з питань ТЕБ і НС

  • 2024.07.17 16:28
    • Актуально
    • Громада
  • 40

Чергове засідання міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій відбулося 17 липня. На порядок денний винесли 9 питань.

Першочергово (уже вкотре!) заслухали інформацію «Про недопущення виникнення надзвичайної ситуації на об’єктах ТОВ «КАРПАТНАФТОХІМ» у зв’язку із зниженням надійності електропостачання». 

На жаль, кризова ситуація у громаді, пов’язана з відключенням ТОВ "КАРПАТНАФТОХІМ" від електроживлення, триває ще з грудня минулого року і залишається вкрай складною, не зважаючи на всі попередні зусилля. Задля недопущення виникнення надзвичайної ситуації регіонального рівня комісія вирішила, зокрема, підготувати звернення до НЕК «УКРЕНЕРГО» щодо забезпечення резервного електроживлення об’єктів критичної інфраструктури ТОВ «КАРПАТНАФТОХІМ». 

Далі – обговорили питання про стан полігону твердих побутових відходів та поводження з ТПВ на території Калуської міської територіальної громади; про заходи щодо санітарно-епідеміологічного благополуччя в літній період 2024 року (аналіз санітарно-епідеміологічної ситуації з розділу гострих кишкових інфекцій на території громади); про стан протипожежного водопостачання Калуської МТГ; стан техногенної безпеки на об’єктах підвищеної небезпеки, стан пожежної безпеки закладів освіти. 

Члени комісії підбили підсумки проходження крайнього опалювального періоду та акцентували на завданнях з підготовки до наступного осінньо-зимового періоду.

В ході засідання присутніх також ознайомили з результатами комісійних перевірок об’єктів фонду захисних споруд цивільного захисту за 1 півріччя 2024 року та з планами дій органів управління та сил цивільного захисту Калуської міської територіальної громади при виникненні можливих надзвичайних ситуацій. 

За результатами розгляду та обговорення питань порядку денного міська комісія з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій прийняла відповідні рішення.

Інші новини