15o

Про вдосконалення роботи з військовослужбовцями

  • 2023.09.22 15:44
    • Громада
  • 149

21 вересня відбулася нарада під головуванням першого заступника міського голови Мирослава Тихого за участю заступників міського голови, представників управлінь та структурних підрозділів міської ради, які залучені до роботи з військовослужбовцями та їх родинами: освіти, культури, медицини, соціального захисту, центру соціальних служб, ЦНАП та ін.

Основні функції в Калуській громаді щодо роботи з військовослужбовцями покладені на управління соціального захисту населення Калуської міської ради. Тут створено сектор роботи з ветеранами війни, який від 2022 року працює над забезпеченням соціального захисту учасників бой дій, осіб з інвалідністю внаслідок війни, членів сімей загиблих( померлих) Захисників чи Захисниць України; веде облік всіх ветеранів щодо надання всіх видів соціальних гарантій. Оскільки законодавча база в цьому напрямку ще напрацьовується, то працівники соціального захисту населення розробляють власні внутрішні документи.

На нараді з новими напрацюваннями сектору ознайомила присутніх заступниця начальниці управління Світлана Прубняк. Зокрема, запропонувала розроблену анкету для військовослужбовців, яка допоможе краще вивчити потреби Захисників. 

Перший заступник Мирослав Тихий наголосив, що запропонована анкета повинна не тільки вивчати потреби військовослужбовців, а обов’язково пропонувати шляхи вирішення тих чи інших питань та проблем. Особливо, що стосується медичної допомоги, реабілітації, матеріальної, освітньої, культурної, комплексної соціально-психологічної підтримки загалом. Адже викликів багато, які чекають воїнів після повернення з війни. Серед них – відновлення та адаптація.

Присутні обмінялися думками. Домовилися детальніше вивчити, доопрацювати та з власними пропозиціями на наступній робочій зустрічі вже затвердити остаточний варіант анкети.

Інші новини