31o

Щороку в вересні проходить акція Всесвітній день прибирання «World Cleanup Day», участь у якій приймає понад 190 країн

  • 2023.09.22 15:40
    • Громада
  • 171

Це – масштабна акція, спрямована на усунення забруднення довкілля. Мільйони людей у всьому світі очищають вулиці, парки, пляжі, ліси, річки, береги та моря від відходів та пластикового сміття. 

Не залишилася осторонь цієї акції і Калуська громада. Зокрема, учнівський парламент Калуської громади днями прибрав територію біля каменю Незалежності на бульварі Незалежності, а молодіжний центр «Хаб 93» привів до ладу ділянку, прилеглу до їхнього приміщення.

Окрім того, завтра, 23 вересня, калуський осередок «Пласту», заручившись підтримкою своїх вихованців та їхніх батьків, планує прибрати територію поблизу мототраси у житловому масиві «Підгірки».

Також цього дня калушан закликають прийти о 9:00 до ГО «Дім Сірка» (вул. Чорновола, 72), щоб підготувати притулок для собак до холодної осені. Зокрема, потрібно прибрати територію, підбити вольєри та буди, посортувати гуманітарку, обробити собак від бліх та ін. 

Пам’ятаймо, що не сортуючи сміття, забруднюючи довкілля пластиком, кожен з нас робить свій «внесок» у погіршення екологічної ситуації в світі. Тож Всесвітній день прибирання – ще одна чудова нагода, щоб нагадати про необхідність сортувати сміття, мінімізувати використання пластику та поліетиленових пакетів, дбати про довкілля.

Будьмо активними! «Озброївшись» мішком та рукавичками, ми можемо прибрати сміття хоча б поблизу своєї прибудинкової території.

Інші новини