14o

Ентузіазм, завзятість справжніх фанатів своєї справи завжди викликає захоплення

  • 2023.07.28 12:51
    • Громада
    • Безпритульні тварини
  • 286

Ентузіазм, завзятість справжніх фанатів своєї справи завжди викликає захоплення

 А тим більше, якщо мова про людей, які понад усе люблять братів наших менших і дбають про них! Мова про персонал калуського притулку для тварин «Дім Сірка» і його очільницю Лесю Кошелєву.

 Ця людина перебуває у постійному пошуку доброчинців для належного функціонування центру. «Найбільше, - каже – зараз допомагають волонтери із-за кордону. Якби не вони, нам було б дуже скрутно. Бо люди в Україні не мають грошей, зарплати зменшились... Добре, що підтримує нас міська рада (зокрема, зі стерилізацією, виловом тварин, коштами на крупи). Притулок наш завжди переповнений. В деяких вольєрах сидить по 5, по 6 собак. Це – не нормально. Відбувається притік тварин, яких через різні причини господарі викидають на вулицю». 

Відсутність у людей відповідальності Леся Кошелєва вважає найбільшою проблемою. Керівниця притулку змогла знайти волонтерів, які допомогли протягом двох років замінити на нові більшість із 58 вольєрів. Кількість чотирилапих залишається на рівні десь понад 300 особин. Щоб їх прогодувати, щодня готують 8 великих баняків каші (а взимку – 12 – 13). А ще – медичний догляд, стерилізація, чіпування! Тобто, ресурси потрібні чималі. 

Із 31 липня впродовж місяця на базі притулку (Калуш, вул. Чорновола, 72) будуть проводитись заходи з чіпування, стерилізації та комплексної вакцинації від сказу домашніх тварин. Власників, які не мають можливості оплатити послуги, просять реєструватись на процедури. Отримано по 80 вакцин для котів і для собак, 80 чіпувань і 100 стерилізацій. Акція є безкоштовною (!) і відбуватиметься за підтримки партнерів «Дому Сірка»: USA VA – українська асоціація лікарів ветеринарної медицини дрібних тварин та Four Paws – всесвітня організація із захисту тварин.

Інші новини