21o

Міський голова Андрій Найда зустрівся із пораненим військовим Ігорем Козаком

  • 2024.07.24 11:33
    • Громада
    • Все для внутрішньо переміщених осіб
  • 37

Міський голова Калуша Андрій Найда, секретар Калуської міської ради Віктор Гільтайчук, керуючий справами виконавчого комітету Олег Савка 24 липня зустрілися із військовослужбовцем Ігорем Козаком. 

Ігор Козак став на захист України у квітні 2022 року. На війні чоловік отримав поранення, через яке йому ампутували ногу. Незважаючи на труднощі зі здоров’ям, він має намір повернутися на фронт, до своїх побратимів. Переконаний, що там буде корисним: вивчає керування FPV дроном. 

«Ми захоплюємося такою незламною силою духу. Ігор Козак – один із тих, хто найліпше розуміє, що саме потрібно Захисникам, які повертаються з війни. Його ідеї надзвичайно цінні для нас. Тож сьогодні обговорили пропозиції Ігора щодо поліпшення та створення відповідних умов для демобілізованих військовослужбовців», — зазначив Андрій Найда. 

У розмові із посадовцями Ігор Козак наголосив, що необхідно розвивати інклюзивність, зокрема, у медичних закладах. Зручні пандуси, належно обладнані санітарні кімнати, доріжки на подвір’ї медзакладу для зручного пересування на інвалідному візку. 

У Калуській громаді із цією метою намагаються залучити грантові кошти, а також — використовують наявні ресурси.

Військовий також наголосив, що у медзакладах варто облаштувати спеціальні простори для дозвілля, спілкування, соціалізації військовослужбовців. Необхідно, щоб із ними працювали профільні фахівці, надаючи комплексну підтримку – інформаційну, психологічну, юридичну та ін. 

«Це влучне зауваження, над яким теж будемо працювати в невідкладному порядку. Першочергово визначимося з приміщенням, яке слугувало б справді зручним простором. Насамперед це теж стосується мобільності. Згодом локацію потрібно буде обладнати всіма необхідними засобами, щоб військовослужбовцям там було цікаво і вони мали заняття», — додав Андрій Найда. 

Досвід Ігоря Козака буде цінним для того, щоб зробити Калуську громаду максимально комфортною для людей, що повернулися з війни. Захиснику запропонували долучитися до команди «Ветеранського простору», що у Калуші. 

«Щиро дякуємо Ігореві Козаку за нашу розмову. Це був надзвичайно цінний діалог, — підсумував Андрій Найда. — Надалі ми будемо працювати над тим, щоб створити для ветеранів максимально комфортні та сприятливі умови для життя, реабілітації та повернення до цивільного життя».

Інші новини