18o

Сім’ям з с. Довге-Калуське врятували лелеченят

  • 2023.07.07 08:20
    • Громада
  • 197

1 липня 2023 року у с. Довге Калуське Калуської міської територіальної громади сталась прикра подія. Лелече гніздо, по причині скупчення птахів на одному боці, похилилось і впало з електричної опори разом з його мешканцями. Дорослі лелеки, переживши стрес - полетіли, а лелеченята, яких було троє, не вміючи ще літати, впали додолу. На превеликий жаль, одне із трьох лелеченят загинуло, а двоє інших отримали травми крил.

Велике щастя, що гніздо впало на подвір'ї людей з великим серцем і щирою душею, які миттєво надали постраждалим птахам допомогу!
Велику подяку висловлюємо мешканцям с. Довге Калуське - Червоняк Василю Васильовичу та його дружині Оксані Василівні. Це справжні герої нашого часу! На свою мізерну пенсію вони тиждень утримували врятованих птахів, купляючи їм їжу, маючи окрім того на утриманні ще й декілька собак. Однак, коли можливості утримувати надалі закінчились, почав шукати допомоги.
Пан Василь звернувся до Калуської міської ради допомогти у прилаштуванні лелек, які одночасно потребували медичної допомоги, оскільки крила переломані. Було дано відповідні доручення управлінню з питань надзвичайних ситуацій та узгоджено з Галицьким національним природним парком щодо прийому на лікування даних птахів.

Благодійна організація «Дім Сірка», а саме: Леся Кошелєва та Лариса Михайлишин також активно долучилась до порятунку лелек. Автотранспортом організації їх було доставлено та передано в Галицький національний природний парк, де їм було надано відповідну медичну допомогу та прилаштовано для подальшого перебування серед інших врятованих лелек.

Інші новини