26o

Сім’я як цінність

  • 2023.05.16 15:25
    • Соціальна сфера
  • 248

Під такою назвою 16 травня 2023 року, у рамках роботи консультативного пункту Калуського міського центру соціальних служб в Жіночій консультації, у межах реалізації проєкту “СПІЛЬНО. Соціальні послуги”*, фахівцем із соціальної роботи Василиною Кашівською було проведено чергове заняття для майбутніх матусь. Тематична бесіда організована з нагоди Міжнародного дня сім’ї, який щорічно відзначається 15 травня, з метою популяризації сімейних цінностей та привернення уваги майбутніх матерів до питання важливості здійснення виховного процесу дитини, починаючи з її внутріутробного розвитку. 

         Перший досвід спілкування та взаємодії з іншими дитина отримує в рамках сім'ї, а вже пізніше цей досвід виходить за межі оточення близьких людей. Батьки, які привели  дитину на світ є взірцем для наслідування у формуванні цінностей та життєвих орієнтирів. Безумовна турбота, увага і любов необхідна дитині для того, щоб розвинути впевненість у собі, яка буде основою формування її як особистості в дорослому житті. Саме в дитинстві закладається фундамент, на якому в подальшому стоятиме духовне і фізичне здоров′я людини. Якщо в родині, де зростає дитина, між батьками панує любов, злагода і доброзичливість, дитина підсвідомо отримує заряд оптимізму на все життя, позитивного світосприйняття. в юному серденьку закарбовується відчуття і усвідомлення своєї потрібності в цьому світі.

        Материнство і батьківство - це чудовий дар привести у світ ще одну людину, виховати її, виростити, однак готуватись до появи дитини на світ необхідно задовго до цього щасливого моменту і лише усвідомлене ставлення та відповідальний підхід здатний забезпечити їй в подальшому гармонійний розвиток та здоров’я.

        #Проєкт СПІЛЬНО. Соціальні послуги*, впроваджується Дитячим Фондом ООН (ЮНІСЕФ) та Консорціумом партнерських організацій за фінансової підтримки Федерального міністерства економічного співробітництва та розвитку через Німецький банк розвитку (KfW). В Консорціум входять: Українська мережа за права дитини, Партнерство “Кожній дитині”, СОС Дитячі містечка України, Соціальна синергія, Дніпровська ліга соціальних працівників, Всеукраїнська організація “Клас”

 

Інші новини