13o

Про подолання енергокризи в Україні та збереження клімату: Андрій Найда про зустрічі з очільниками міст Європи

  • 2024.06.28 17:45
    • Громада
  • 28

"Приємно, що мене як англомовного мера, долучають до міжнародних майданчиків обговорення ситуації в Україні, що пов'язана зі знищенням – обстрілами енергетичної інфраструктури, до пошуку шляхів допомоги нашій державі у подоланні цих викликів", - розповів міський голова. 

28 червня у Валенсії (Іспанія) завершились робочі зустрічі з керівниками міст Валенсії, Порто (Португалія), Марсель (Франція), Векше (Швеція), Таллін (Естонія), Відень (Австрія), Мюнхен (Німеччина), Верона (Італія), Дортмундт (Німеччина), Софія (Болгарія) й інших міст Європи.

Ця зустріч була організована і повністю профінансована міжнародною організацією Covenant of Mayors-East, «Угода мерів». 

"Такі події є важливими з точки зору доведення до очільників європейських міст наших викликів і пошуку шляхів їх вирішення", - прокоментував зустріч Андрій Найда. 

Усі присутні керівники міст, в результаті обговорень на зустрічах, висловили свою підтримку Україні та пообіцяли надати необхідне Україні обладнання для подолання кризи в енергосекторі. Обговорили також питання збереження клімату в навколишньому середовищі.

"Величезна подяка команді Covenant of Mayors - East, Кристоферу Фреріну, Ірині Городиській, Оксані Кисіль за організацію цієї критично важливої зустрічі для нашої країни", - підсумував міський голова Андрій Найда.

Інші новини