7o

Щодо ситуації з дефіцитом пального

  • 2022.05.09 17:13
    • Актуально
    • Громада
    • Транспорт
  • 346

На жаль з пальним маємо сьогодні кризу. Причини – відомі: війна призвела до втрати запасів пального, перервані ланцюги логістики. На цьому сьогодні наголошував прем'єр-міністр Денис Шмигаль. Очільник уряду також зазначив, що дефіцит пального в Україні відчули жителі усіх регіонів. Ціни на бензин зросли, АЗС ввели обмеження на його продаж, але не на всіх заправках пальне є в наявності.


  Запевняють урядовці, що вживають всіх заходів, щоб вирівняти ситуацію і з постачанням, і з цінами. Але конкретні терміни спрогнозувати важко.
  Ми всі є заручниками цих обставин. А органи місцевого самоврядування опинилися ще й в ситуації, коли з кожним днем все важче забезпечувати безперебійну роботу громадського транспорту, автомобілів комунальних підприємств.
   Щодо заправки автобусів, то ми вже звертались з проханням до адміністрацій автозаправних станцій про можливість позачергового обслуговування перевізників. А водіїв також просили на станціях пропускати автобуси, бо довіз пасажирів до робочих місць у будні дні – для нас надважливо. Але, як показує досвід, ці заходи на сьогодні є мало ефективними.
   Тому знову звертаємося до всієї громади з просьбою віднестись з розумінням до ситуації.

Додатково повідомляємо, що завтра, 10 травня, транспортні засобів, які здійснюють перевезення на міських та приміських маршрутах нашої громади, плануть здійснювати рейси за діючими графіками руху.

Інші новини