21o

Що несе в собі професія журналіста

  • 2023.06.09 11:01
    • Громада
    • Соціальна сфера
  • 349

В сучасному світі високих технологій та швидкого ритму життя інформація є вагомим елементом суспільства. Адже саме журналісти першими доносять інформацію до людей, формують громадську думку, ведуть просвітницьку роботу.

           “Що несе в собі професія журналіста?” – саме під такою назвою 8 червня 2023 року, в рамках проекту СПІЛЬНО, працівниками Калуського міського центру соціальних служб, спільно з педагогічними працівниками Калуського ліцею № 7, де облаштована Дитяча точка “Спільно”, проведено інформаційно-просвітницький захід з нагоди Дня журналіста в Україні, який щорічно відзначається на початку червня.

           Запрошеними гостями були Калуські журналісти Олександр Смаль, головний редактор телебачення та Євгеній Білих, відеооператор, режисер, які ділилися власним професійним досвідом у галузі журналістики, ознайомили дітей та продемонстрували наочно, якими  невід’ємними атрибутами керуються журналісти у повсякденній роботі, розповіли про риси характеру та якості, якими повинен володіти кожен журналіст, а також про курйозні ситуації, які траплялися  у процесі практичної діяльності.

          В ході заходу діти мали змогу взяти участь у цікавій конкурсній програмі, і на власному прикладі змогли спробувати свої сили, в якості телеведучих новин, прогнозу погоди тощо. Вправляючись в читанні скоромовок, виробляли навички чіткого читання та правильної дикції. Ізюминкою програми став виступ тринадцятирічного Дмитра  Романенка з Нової Каховки, який виконав на гітарі два музичних твори.

          Діти отримали масу позитивних емоцій та приємних вражень від зустрічі, а ще приєні сюрпризи для кожного учасника, за фінансової підтримки фонду Юнісеф.

          Нагадуємо, що #Проєкт «СПІЛЬНО. Соціальні послуги», впроваджується Дитячим Фондом ООН (ЮНІСЕФ) та Консорціумом партнерських організацій за фінансової підтримки Федерального міністерства економічного співробітництва та розвитку через Німецький банк розвитку (KfW). В Консорціум входять: Українська мережа за права дитини, Партнерство “Кожній дитині”.

Інші новини