14o

Шлях до вирішення проблеми зі станом річки Сівки

  • 2024.08.05 10:43
    • Громада
  • 50

Річка Сівка, що протікає середмістям Калуша, спричиняє чимало клопотів. Особливо – влітку.

Адже стан води в ріці, м’яко кажучи, не відповідає екологічним нормам. Через це мешканці громади потерпають від жахливого смороду, який найдужче відчувається, коли на вулиці спека. Найдієвішим заходом, спрямованим на вирішення цієї проблеми, мало б стати будівництво водорегулюючого вузла біля Домбровського кар’єру.

Відтак, потік води, що йде через міське русло, можна буде регулювати. Сьогодні, 5 серпня, в ході ранкового об’їзду міський голова Андрій Найда разом із начальником управління будівництва та розвитку інфраструктури Калуської міської ради Юрієм Токаруком і начальником управління з питань надзвичайних ситуацій Іваном Дембичем відвідали локацію, де передбачається будівництво. Проєктуванням вузла займається Дністровське басейнове управління водних ресурсів.

А працівники управління архітектури і містобудування Калуської міської ради розробляють містобудівну документацію. Згодом плануються громадські обговорення. «Сподіваємося, що всі заходи та зусилля, які спрямовуються на вирішення проблеми з р. Сівка, обернуться до громади позитивним результатом.

Власне, заради цього і працюємо,» – зазначає Андрій Найда. Дещо піднявся рівень води на озері Домбровського кар’єру – його принагідно відвідали в ході об’їзду.

Проте, робити висновки, наразі, передчасно. Чіткі відповіді очікуються від фахівців Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу, які здійснюють в даній локації відповідні дослідження.

Інші новини