18o

У с. Боднарові Калуської ТГ відкрили школу мистецтв

  • 2023.10.09 16:01
    • Культура
    • Старостинські округи
    • Трансляції
    • Відео
  • 304

   Ідея створити у Боднарові віддалені класи Голинської дитячої школи мистецтв виникла у червні.

   З ініціативи старости села Олега Дрогомирецького, за сприяння міського голови Андрія Найди та підтримки заступниці міського голови Надії Гуш цю ідею вдалося успішно зреалізувати.

   Відтепер юні мешканці Боднарова мають можливість отримувати повноцінну мистецьку освіту, формувати свої естетичні смаки та вподобання, розвивати творче мислення і гармонізувати почуття. Система мистецької освіти передбачає як масовість навчання, так і виявлення найбільш обдарованих. До школи приходять діти, які прагнуть себе творчо реалізувати.

   Віддалені класи школи мистецтв розташовані у приміщенні Народного дому с. Боднарів. Тут навчаються 98 учнів у шести класах: художньому, хореографії, сольного співу, фортепіано, гітари, скрипки. Плата за навчання символічна: від 100 до 150 грн в місяць. «Найбільшою популярністю користуються зараз навчання сольному співу і гри на гітарі», - каже директорка Голинської ДШМ Ольга Кінащук. «Також багато записались на хореографію і в художній клас». Тож, вочевидь, число у 98 учнів не є остаточним. Із цим припущенням погоджується і міський голова. «Однозначно – будемо розширюватися», - наголосив під час урочистого відкриття Андрій Найда. Подією століття для села назвав відкриття у Боднарові віддалених класів Голинської дитячої школи мистецтв староста Боднарівського старостинського округу Олег Дрогомирецький.

   Окремих слів подяки за велике старання і невтомну працю заслуговують місцеві мешканці, які безоплатно виконали ремонтні роботи у навчальних класах цього осередку естетичного виховання: Володимир Іванічек, Владислав Іванічек, Іван Жураківський, Іван Мельник, Ігор та Іван Моралевські, Михайло Іванічек, Микола Твердохліб, Олександр Шалганов, Андрій Жураквіський, Сергій Михайліц, Денис Простак, Дмитро Луцький, Василь Данилів.

Інші новини