20o

Щедрий ужинок нагород різного гатунку зібрали юні калуські спортсмени на 34-й міжнародній Парафіяді дітей та молоді

  • 2023.07.14 08:18
    • Громада
    • Спорт
  • 207

У столиці Польщі Варшаві з 9 по 14 липня триває 34 міжнародна Парафіяда дітей та молоді. У змаганнях беруть участь юні спортсмени з шести країн.

А саме: з Литви (5 команд), Латвії (5 команд), по одній команді з Німеччини та Білорусі, 7 команд з України і 27 команд виставили господарі. В одній команді 15 спортсменів. Отож, загальна кількість учасників сягнула мало не семи сотень! Програма Парафіяди дуже різноманітна. Є, зокрема, театральний, вокальний, теоретичний конкурси.
Але за основу взято спортивні дисципліни: легку атлетику, спортивне орієнтування, легкоатлетичний крос, футбол, волейбол, баскетбол, настільний теніс, бадмінтон, рінго, стрільбу, шахи та шашки. Успішно виступають на змаганнях калушани. За інформацієї старшої тренерки ДЮСШ управління освіти Калуської міської ради Галини Строчук, у передостанній день міжнародного спортивного форуму ужинок наших земляків налічував 18 медалей. З них по одинаковій кількості золотих, срібних і бронзових.

Найбільше нагород здобуто у спортивному орієнтуванні. Також калушани відзначились у л/а кросі, шахах і шашках, а ще – в театральному конкурсі (2 місце) і вокалі (1 місце). В останній день, 14 липня, на учасників Парафіяди чекає королева спорту – легка атлетика.

Інші новини