8o

Щасливе материнство

  • 2023.01.19 09:58
    • Громада
    • Соціальна сфера
  • 210

         З метою надання психологічної підтримки жінкам під час вагітності, в рамках щотижневої роботи консультативного пункту Калуського міського центру соціальних служб при Жіночій консультації та у межах реалізації проєкту “Спільно. Соціальні послуги, за підтримки Дитячого фонду ООН ЮНІСЕФ і Консорціуму партнерстькких організацій, працівниками КМЦСС проведено тренінгове заняття з вагітними жінками на тему “Щасливе материнство”.

         Материнство в житті жінки відіграє дуже важливу роль. Ніщо не може з такою силою принести радість жінці-матері, як переконаність у тому, що її  материнські призначення реалізовані успішно. З материнства вона черпає усвідомлення сенсу свого життя у всій повноті. Материнство пов’язане з процесом виховання, передачею суспільно цінних зразків поведінки підростаючому поколінню. Але багато сімей зустрічаються з труднощами у вихованні дітей. Часто причиною цьому є нестача педагогічного досвіду і знань. Батьки, не володіючи достатньою мірою знанням вікових та індивідуальних особливостей дитини, її розвитку, часто здійснюють виховання наосліп. Тому кожна майбутня мама  повинна приділити увагу питанню виховання дитини та знати основи процесу виховання, відповідно до вікових періодів розвитку малюка.

         В ході заняття майбутні матусі обговорювали питання відповідальності та готовності до важливого покликання, яке їх очікує у недалекому майбутньому – стати матір’ю, отримали багато корисних рекомендацій та розуміння того, що материнство – це мистецтво, якому потрібно навчатись і розпочинати опановувати його потрібно задовго до появи на світ  маляти.

          У цей непростий час, хочеться побажати, щоб кожна українська жінка-мати, в тому числі майбутня матуся, зуміла віднайти в собі сили берегти і виховувати своїх дітей, і з ніжністю чекати тих, хто має народитися, бо кожне народжене дитя – це щастя мами і майбутнє України!

Інші новини