13o

Щасливе материнство

  • 2022.07.26 14:04
    • Соціальна сфера
  • 386

  Маленькою  і беззахисною приходить дитина в цей світ і відразу прагне зануритись в тепло материнської любові і турботи, почути її лагідний голос. Материнство – одне з найвищих та найвідповідальніших призначень жінки, адже, подарувати дитині життя, значить, перетерпівши біль народження - дати можливість жити ще одній людській особистості. 

  “Щасливе материнство” – саме під такою назвою,   26 липня 2022 року, у рамках роботи консультативного пункту Калуського міського центру соціальних служб в Жіночій консультації Пологового будинку Калуської ЦРЛ, фахівцем із соціальної роботи Василиною Кашівською, за сприяння завідуючої Жіночою консультацією Наталії Когут, було проведено тренінгове заняття з вагітними жінками з використанням арт-методики. Метою заняття з арт-терапії є формування емоційного зв’язку між матір’ю та майбутньою дитиною, зниження тривожності під час вагітності та адаптаційного періоду, гармонізація психофізіологічного стану майбутніх матерів та попередження післяпологової депресії. Арт-терапія допомагає жінкам в період вагітності, розкрити творчий потенціал, розвинути материнські почуття, позбутися страху перед пологами, навчитися спілкуватися з малюком і створювати для дитини світ, наповнений радістю і любов’ю.

  В ході заняття майбутні матері мали змогу обговорити актуальні питання щодо виховання дітей, поділитися власними переживаннями і надіями та перейняти досвід більш досвідчених матерів, які уже виховують власних дітей. Кожен з присутніх отримав заряд бадьорості, позитивні емоції та приємні враження від зустрічі.

Інші новини