17o

«ШАНУЮ ВОЇНІВ, БІЖУ ЗА ГЕРОЇВ УКРАЇНИ» - ДЛЯ КАЛУШАН ЦЯ АКЦІЯ УЖЕ ТРАДИЦІЯ

  • 2024.08.31 18:00
    • Громада
  • 30

Усьоме Калуська громада долучилася до всеукраїнської акції – легкоатлетичного забігу «Шаную воїнів, біжу за Героїв України». Цьогоріч бігли близько 300 учасників.

Кожен кілометр, подоланий під час забігу "Шаную воїнів, біжу за Героїв України", – це символ сили духу і незламності. Саме ці якості допомогли нашим Воїнам протистояти ворогові в боротьбі за свободу.

Уже вкотре забіг слугує доброю символічною нагодою виразити Захисникам, які зараз на фронті, підтримку, переконання незламної віри в їхні сили, зміцнитися мужністю духу. І, звичайно, вшанувати світлу пам'ять полеглих Героїв, які бігли назустріч ворогові, щоб захистити свою державу, свій народ. Тож народ має бути вдячним завжди!

Перед стартом усі учасники забігу насамперед віддали данину шани у хвилині мовчання загиблим Захисникам, за яких бігли (кожен учасник отримував спеціальний номер з ім’ям полеглого Героя).

Стартували від Алеї Героїв. Маршрут пролягав через:
пров. Шкільний;
вул. Євшана;
б-р Незалежності;
вул. Лесі Українки.
Фініш – Алея Героїв.

У забігу взяли участь родини загиблих Захисників, ветерани війни, військовослужбовці, заступники міського голови, депутати міської ради, спортсмени-професіонали, охочі калушани та любителі легкоатлетичного бігу віком від 12 років і старші.

Усі разом долали дистанцію протяжністю 2, 120 км. На фініші учасники отримали пам’ятні медалі.

Акція «Шаную воїнів, біжу за Героїв України» започаткована шість років тому батьком загиблого воїна АТО Олексія Дурмасенка. До неї відразу доєдналося чимало громад в Україні та за її межами. Забіг, традиційно, приурочений Дню пам’яті Захисників України, що відзначається 29 серпня.

Єднаємось. Шануємо. Пам’ятаємо. Боремось. Перемагаємо!

Інші новини