22o

Як власникам жилих приміщень приватного житлового фонду, які розмістили внутрішньо переміщених осіб, отримати допомогу від держави за квітень?

  • 2022.04.29 10:40
    • Актуально
    • Житлово - комунальне господарство
    • Все для внутрішньо переміщених осіб
  • 667

Для отримання компенсації витрат за  тимчасове розміщення внутрішньо переміщених осіб, які перемістилися у період воєнного стану, власник жилого приміщення не пізніше п’яти днів з дня закінчення звітного місяця (5 травня) подає до ЦНАП (вул.Б.Хмельницького,52) заяву встановленої форми (ЗАЯВА) та копії документів, які підтверджують право власності на жиле приміщення, в якому розміщуються внутрішньо переміщенні особи, а також Довідку про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи з датою включення до Єдиної інформаційної бази даних про внутрішньо переміщених осіб інформації про розміщення переміщеної особи у відповідному жилому приміщенні.

  Підставами для відмови у виплаті компенсації є встановлення невідповідності осіб, кількості розміщених осіб, кількості людино-днів даним, зазначеним у заяві, та наявність заборгованості власника жилого приміщення за житлово-комунальні послуги.

  Сума компенсації розраховується з урахуванням кількості днів, протягом яких жиле приміщення надавалось для розміщення внутрішньо переміщеної особи (людино-день), з дня розміщення внутрішньо переміщених осіб, але не раніше дати включення до Єдиної інформаційної бази даних про внутрішньо переміщених осіб інформації про розміщення внутрішньо переміщеної особи у відповідному жилому приміщенні.

  Сума компенсації за кожний людино-день визначається на рівні 14,77 грн.

  Загальна сума компенсації власнику жилого приміщення визначається шляхом визначення добутку загальної кількості людино-днів на суму компенсації за кожен людино-день.

Інші новини