12o

Міський голова Андрій Найда запрошує небайдужих мешканців до діалогу!

  • 2023.11.09 11:53
    • Громада
  • 147

   «На жаль, знову у соцмережах спостерігаємо наплив маніпулятивних дописів із закликами до мітингів та протестів.

  Вважаю доцільним донести вам, шановна громадо, деякі факти, для більшого розуміння ситуації. Поговоримо мовою цифр. Отже, наша громада до кінця року спрямує 43 млн на підтримку ЗСУ, зокрема й на лікування Захисників, а також для допомог родинам полеглих Героїв і військовослужбовців.

  Військовий збір громади – орієнтовно 40 млн грн. Загалом спрямовані кошти на потреби військових та їх родин, а також родин полеглих Героїв, складуть 83 млн грн. І це досить потужна підтримка від нашої громади, яка закриває всі офіційні запити військових частин, якими ми опікуємось! Далі – щодо брукування вулиць. На сьогодні укладено договорів на 15 млн грн, а профінансовано на 9,5 млн. грн. Бачимо певні проблеми і з кадровим потенціалом, і зі швидкістю виконання цих робіт. Станом на зараз – укладено 9 600 м2 бруківки. Загалом у Калуші є 127 тис м2 тротуарів. Без урахування дворів цього року відремонтовано лише 8% тротуарів. Аспекти, що сприяли прийняттю рішень брукувати центральні тротуари, наступні – забезпечення безбар’єрності й інклюзивності в місті. В управлінні соцзахисту зареєстровано 180 осіб з інвалідністю з порушеннями опорно-рухового апарату, з них 36 дітей на візочках; 345 незрячих у первинній організації УТОС. Значна кількість інших маломобільних груп: людей похилого віку, вагітних жінок, батьків з маленькими дітьми. Дбати про мешканців громади, які потребують особливої уваги – наші повноваження та обов’язок! Підсумовуючи усі витрати, без урахування коштів, які спрямовуються до обласного бюджету від нашого ПДФО, що скеровується розщепленням податків (орієнтовно 78 млн грн) – витрати на бруківку орієнтовно складають 11 %. Тож вважаємо такі цифри цілком оптимальними. Важливо шукати золоту середину й допомагати всім. Набагато простіше робити це разом. Аналізував відомості щодо кількості осіб працездатного віку. Скільки можуть працювати і скільки зареєстрованих на біржі. Наразі у нашій громаді 40 тис. осіб працездатного віку. З них орієнтовно лише 200 зарєстровано на біржі. Якщо, наприклад, відкинути 10 000 осіб, які з тих чи інших причин відсутні у громаді, маємо 30 000 осіб. Якщо би всі ці люди належним чином сплачували податки, то ми б за 10 міс. отримували 590 млн грн ПДФО та 78 000 грн військового ПДФО. А загальна сума становила б 666 млн грн. Натомість, надходить лише 304 млн грн ПДФО (без врахування "військового" ПДФО). Отже, маємо ще резерв 362 млн грн. Це потужний резерв, що спонукає закликати усіх належним чином сплачувати податки. На 2-й рік війни потрібно розуміти, що зарплата у «конвертах» не сприяє належній підтримці ЗСУ, навіть якщо ви донатите. Податки на ЗСУ не надходять як військовий збір.

  Тож прохання до всіх, хто не сплачує податки, свідомо ставитися до ситуації в країні. Те, що витрачається на різні заходи, зокрема й на бруківку, в порівнянні із несплатою податків – копійки! Все, що ми робимо – виключно для нашого населення. Щодо запланованих певною категорією людей мітингів на суботу... Будьте свідомими та відповідальними! Приходьте, я готовий з вами поспілкуватися в нормальній атмосфері, як цивілізовані люди. Тим паче, що у військовий час мітинги заборонені. Тож ініціаторів подібних заходів запрошую на розмову об 11:00, у суботу, 11 листопада, в міську раду. Поспілкуємось!»

Калуський міський голова Андрій Найда

Відео

Інші новини