12o

Відбулася 42 сесія Калуської міської ради

  • 2023.03.30 17:14
    • Громада
  • 302

На сьогоднішньому пленарному засіданні Калуська міська рада ухвалила рішення про ліквідацію комунального підприємства Державна студія «Калуське міське телебачення».Треба сказати, що це питання у громаді та, відповідно, в депутатському корпусі визрівало давно, адже все більше людей схиляється до того, що місцеве телебачення втрачає свою актуальність, бо на сьогодні інтернет-ресурси, соціальні мережі зокрема, стали для більшості основними джерелами інформації. І це реалії життя.

Але основним аргументом щодо припинення юридичної особи КМТ є, звісно, нове законодавство, згідно з яким місцеве телебачення може здійснювати свою діяльність за умови, що обсяг програм (власного продукту) у проміжках часу між шостою годиною та двадцять третьою годиною має становити не менше 50 відсотків (ст.32 ЗУ «Про медіа»). І щоб дотриматись такої норми закону нам треба б було йти іншим шляхом – суттєво збільшувати штатну чисельність нашого телебачення та нарощувати технічну складову.

Тому ліквідація ДС КМТ – це оптимальне рішення на сьогодні. Але треба наголосити, що це не означатиме відсутність телевізійних програм про нашу громаду. Ми маємо намір укласти договори про висвітлення наших новин з телевізійними каналами, ефірне мовлення яких охоплює територію нашої громади. Також плануємо створити медіа-центр, через який наші мешканці матимуть можливість отримувати оперативно найсвіжішу інформацію про суспільні процеси в громаді, новини в законодавстві, про ухвалені рішення у міській раді чи виконкомі, онлайн-трансляції сесій чи нарад тощо.

Звертаємо увагу всіх: телебачення продовжує працювати у звичному режимі, бо треба розуміти, що прийняте рішення це тільки початок тривалого процесу. А паралельно ми вже будемо переходити на нові форми інформування нашої громади.

  Також від сьогодні Калуська міська громада є підписантом «Угоди мерів щодо Клімату та Енергії». Таке рішення на сьогоднішньому пленарному засіданні ухвалила міська рада. Таким чином ми приєдналися до європейської ініціативи – найбільшого у світі руху за збереження клімату та енергії на місцевому рівні, який об'єднує тисячі місцевих органів влади, що добровільно взяли на себе зобов'язання по досягненню кліматичних і енергетичних цілей ЄС.
  У відповідності до нинішнього рішення ми добровільно взяли на себе зобов'язання до 2030 року скоротити викиди СО2 в Калуській міській територіальній громаді щонайменше на 35% за рахунок заходів з підвищення енергоефективності, використання відновлюваних джерел енергії, подолання енергетичної бідності, а до 2050 року досягти кліматичної нейтральності Калуської міської територіальної громади на рівні, зазначеному у Національно-визначеному внеску або встановленому ЄС для країн Східного партнерства.
Наступним кроком має стати розроблення конкретного плану дій сталого енергетичного розвитку та клімату Калуської міської територіальної громади. Відповідні доручення вже отримали структурні підрозділи міської ради.
Інші новини