21o

Майже сотню питань розглянуто на п’ятдесят шостій сесії Калуської міської ради. ВІДЕО

  • 2023.11.30 16:01
    • Громада
    • Трансляції
    • Відео
  • 512

   Пленарне засідання відбулось сьогодні, 30 листопада.

  На порядок денний було винесено 97 питань. Понад половина з них – земельні. Депутати внесли зміни до цілої низки програм. Зокрема, до Програми залучення інвестицій та міжнародного співробітництва, до комплексної цільової Програми розвитку цивільного захисту, до цільової Програми фінансування заходів з мобілізаційної підготовки Калуської МТГ, до Програми проведення заходів територіальної оборони, формування підрозділу та штабу району територіальної оборони, до цільових програм «Розвиток культури Калуської МТГ» та «Духовне життя Калуської МТГ», до Програми фінансової підтримки спорту вищих досягнень та громадських спортивних організацій, до Програми розвитку та фінансової підтримки КНП «Калуська ЦРЛ», КНП «Калуська стоматполіклініка», до Програми соціального захисту на 2023-2025 роки, Програми надання підтримки внутрішньо переміщеним особам на поточний рік, до Програми капітального ремонту житлового фонду та інші.

  Було розглянуто й екологічне питання і прийнято відповідне рішення: визначити уразливою зоною масив поверхневих вод річки Кропивник на території Калуської МТГ.

  З-поміж іншого міська рада ухвалила звернення до Кабінету Міністрів України щодо скасування чи відтермінування постанови КМУ від 05.09.2023 «Деякі питання пропуску та обліку гуманітарної допомоги в умовах воєнного стану».

  Також розглянуто ряд питань зі сфери архітектури і містобудування, приватизації та комунальної власності громади.

  Міська рада затвердила звіт про виконання бюджету Калуської міської територіальної громади за 9 місяців 2023 року. За звітний період до бюджету громади надійшло доходів загального та спеціального фондів з урахуванням трансфертів у сумі 719,2 млн. гривень, що складає 80,4 % до затвердженої суми на рік із урахуванням змін. Доходи загального фонду (без урахування трансфертів) — 526,2 млн грн (затверджені планові річні показники виконано на 79,4%). Надходження податку на доходи фізичних осіб — 306,3 млн. грн (питома вага у доходах загального фонду — 58,2 %, затверджені планові показники виконано на 77%). Місцеві податки і збори — 172,6 млн. грн (питома вага у доходах загального фонду становить 32,8 відсотка, затверджені планові показники виконано на 83%). Доходи спеціального фонду (без урахування трансфертів) — 39,9 млн. грн. По видатках бюджет Калуської громади за 9 місяців 2023 року виконано у цілому на 64,3% до затвердженої суми на рік із врахуванням змін, при плані на 9 місяців 823, 8 млн. грн. Касові видатки склали 647, 5 млн. грн. Окремим рішенням внесено зміни до бюджету громади на поточний рік.

Інші новини