20o

Сьогодні відбулося 44 пленарне засідання чергової сесії міської ради

  • 2023.04.27 19:35
    • Актуально
  • 638
Розпочалось з приємного. Депутатка міської ради Інна Білоус, яка сьогодні служить у лавах ЗСУ, передала дуже цінні нагороди від батальйону територіальної оборони за допомогу військовим. Спеціальну відзнаку отримав міський голова Андрій Найда, перший заступник міського голови Мирослав Тихий та голова Калуської районної військової адміністрації Жанна Табанець.
  На порядку денному - низка важливих для громади питань. Так, рішенням депутатів, окремою ухвалою міська рада офіційно підтвердила статус нещодавно сформованої Молодіжної ради, як свого КОНСУЛЬТАТИВНО-ДОРАДЧОГО органу. На засіданні був присутній обраний голова Молодіжної ради Олег Кіндрацький, який вже приступив до роботи. Міський голова Андрій Найда разом з депутатами побажали успіхів нашій молоді у роботі на благо нашої громади.
  А ще Калуська громада відтепер матиме побратимські взаємини з неймовірно чудовим містом, містом легенд – Візеу з Португалії, оскільки сьогодні своїм рішенням ухвалила напрацьований обома сторонами Меморандум про співпрацю.
   Про свою роботи відзвітували структурні підрозділи, які здійснюють соціальну роботу - управління соціального захисту населення, територіальний центр соціального обслуговування, служба у справах дітей, КЗ "Центр комплексної реабілітації дітей з інвалідністю "Добродія Калуська", центр соціальних служб.
   Із важливого та довгоочікуваного на сесії депутати перейменували вулиць міста Калуша. Це рішення, якому передувало тривале громадське обговорення на різних платформах – опитування мешканців у соціальній мережі Фейсбук, на офіційному сайті через електронні консультації, у Комісії з перейменування вулиць, провулків та, власне, в постійних комісіях міської ради.
В результаті маємо такі нові назви:
- вул. ГЛІНКИ перейменована на вул. Кузьми ХОБЗЕЯ;
- вул. ДРУЖБИ – на вул. Петра САВЧИНА;
- вул. ІСКРИ – на вул. Володимира ГРАБОВЕЦЬКОГО;
- вул. ЛОМОНОСОВА – на вул. Володимира ВЕЛИКОГО;
- вул. ПУШКІНА – на вул. ГЕРОЇВ УКРАЇНИ;
- вул. ЧАЙКОВСЬКОГО – на вул. Юлії ГАНУЩАК;
- вул. ЧЕРНЯХОВСЬКОГО – на вул. Дмитра ПАЛІЇВА;
- вул. ЧЕХОВА – на вул. Михайла КОЛОМИЙЦЯ.
   Позитивом є те, що серед нових назв є імена відомих уродженців Калуша, адже в такий спосіб ми увічнюємо пам'ять про них. Вулиці МЕНДЕЛЄЄВА та РИЛЄЄВА перейменовувати не стали, оскільки вони, порівняно, невеличкі та малозаселені. Згідно з рішенням, яке ухвалили депутати назви цих вулиць будуть виключені з відповідного Реєстру. Натомість вони стануть продовженням вулиці ВІТОВСЬКОГО, а декілька будинків, які там знаходяться, отримають нову нумерацію. Наступним етапом буде перейменування вулиць у селах нашої громади.
   Кожне рішення, яке прийняте сьогодні є важливим і спрямоване на розвиток громади.
   Детальніше з ухваленими рішеннями можна буде ознайомитись на офіційному сайті міської ради після їх оприлюднення.
Інші новини