15o

Допомога Захисникам і погашення боргу комунального підприємства – у фокусі на пленарному засіданні 61-ї позачергової сесії Калуської міської ради (ВІДЕО)

  • 2024.02.08 17:47
    • Громада
    • Медіацентр "КМТ"
    • Трансляції
    • Відео
  • 315

Відбулося пленарне засідання 61-ї позачергової сесії Калуської міської ради.

На порядку денному – питання про допомогу нашим Захисникам.

 Депутати схвалили внесення змін до Цільової програми підтримки підрозділів Збройних Сил України, Національної гвардії України і Державної прикордонної служби України на 2024 рік.

 Звернення від військових підрозділів, де служать калушани, приймають у відповідності з нещодавно затвердженим Порядком. Кожне подання розглядає спеціально створена комісія.

— Станом на сьогодні ми отримали звернення одного із підрозділів. Провели засідання комісії і одноголосно затвердили виділення допомоги, дотримуючись Порядку. Його ми винесли на порядок денний, — підкреслив секретар Калуської міської ради Віктор Гільтайчук. 

Депутати міської ради погодили субвенційно виділили військовій частині 440 тис. гривень на закупівлю квадрокоптерів.

Іншим питанням депутати збільшили обсяг фінансування Програми фінансової підтримки комунального підприємства «Калуська енергетична компанія Калуської міської ради» на 2024 рік на 5,362 млн гривень. Кошти підуть на погашення боргу за очищення господарсько-побутової каналізації і стічних вод, централізоване водовідведення, для сплати боргу перед ТОВ «Карпатнафтохім». Загальна сума боргу КП «Калуська енергетична компанія» перед товариством «Карпатнафтохім» становить 21,9 млн гривень. У грудні минулого року вдалося сплатити 8 млн гривень. Черговий платіж допоможе частково стабілізувати ситуацію, що виникла.

На пленарному засіданні депутати також розглянули ряд земельних питань.

Інші новини