28o

Відбулося пленарне засідання 58-ї сесії Калуської міської ради. ВІДЕО

  • 2023.12.21 16:23
    • Громада
    • Сесії міської ради
    • Відео
  • 524

   Сьогодні, 21 грудня, відбулося пленарне засідання чергової 58-ї сесії Калуської міської ради.

   Затвердили Кліматичну стратегію громади, яка містить основні цілі із адаптації до зміну клімату. Прийнято звернення до Кабінету Міністрів України щодо продовження виплат ВПО. Державна виплата на проживання обмежена до лютого наступного року для тих осіб, які звернулися за цією допомогою до серпня 2023 року. Калуська міська рада просить уряд розглянути можливість автоматичного продовження виплат, адже це негативно позначиться на добробуті сімей ВПО.

     Активну участь у пленарному засіданні сесії брала й ініціативна група, члени якої відстоюють якомога більшого фінансування ЗСУ. Активісти мали низку зауважень до роботи і звіту керівника КП «Калуська енергетична компанія». Також долучилися до обговорення питань про оплату праці міського голови, змін до бюджету громади на 2023 рік, а також бюджету на 2024 рік. Присутні мешканці громади наголосили на необхідності широкої підтримки ЗСУ. Секретар Калуської міської ради Віктор Гільтайчук підкреслив, що наразі готують нормативну базу для того, щоб передати на потреби ЗСУ вільний залишок бюджетних коштів із цього року. Буде можливість допомоги ЗСУ із депутатського фонду. — Було дано доручення на січневу сесію підготувати зміни до положення про депутатський фонд, розробити програму підтримки частин ЗСУ, які не належать до нашої територіальної громади, так би мовити, не приписані. Постанова Кабінету міністрів України дозволяє використовувати вільний залишок бюджетних коштів за ЗСУ, лікування наших воїнів тощо, — зазначив Віктор Гільтайчук. — У положенні про депутатський фонд чітко пропишемо можливість використовувати кошти на допомогу військовим. Пропозиції, що стосується допомоги ЗСУ, будуть стовідсотково враховані. Окрім того, як зазначив міський голова Андрій Найда, Калуська громада є зразковою за аналізом обласної військової адміністрації щодо допомоги військовослужбовцям та їх родинам. До кінця року 68% надходжень від "військового" ПДФО спрямовано саме на допомогу ЗСУ.

   Депутати ухвалили бюджет Калуської громади на 2024 рік. Загальний кошторис громади на наступний рік становитиме 891мільйон гривень. При тому, що загальна потреба усіх галузей становить 1,37 млрд гривень. Із необхідних 554,8 млн гривень на галузь освіти буде спрямовано 478,6 млн. На охорону здоров’я передбачено 56,7 млн гривень при потребі 181,5 млн. На 22 млн гривень менше від потреби закладено на соціальний захист та соціальне забезпечення. Видатки на утримання органів місцевого самоврядування, в тому числі зарплату, і енергоносії — 86,1 млн гривень. Це на 28,6 млн гривень менше ніж у 2023 році. Попри те, що із місцевих бюджетів вилучили «військове» ПДФО, підтримка наших Захисників, родин військовослужбовців і родин загиблих Героїв — зросте.

Депутати також розглянули ряд земельних і майнових, питань.

Інші новини