6o

На черговій сесії міської ради депутати розглянули понад 40 питань.

  • 2022.05.26 16:14
    • Громада
  • 247

Депутати в повному складі проголосували за присвоєння звання Почесний громадянин міста калушанам Олегу Псюку, Ігорю Барні та Омеляну Куцуку, завдяки праці та досягненням яких про наше місто знають не лише в Україні, але й за межами нашої держави.

   Також одноголосно депутатами підтримано звернення до Президента України, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України та Ради національної безпеки і оборони України щодо прийняття у власність держави 75%-вого пакету акцій ПАТ "Сегежа Оріана Україна", який належить російській компанії "БМ Проект". Мотиви цього звернення цілком зрозумілі. На сьогодні Національним банком України вже заблоковано усі рахунки підприємства. Калуська міська рада сподівається, що після того як підприємство стане власністю держави, продовжиться його господарська діяльність, сплачуватимуться податки до бюджетів усіх рівнів і прибуток надходитиме в казну держави, а не агресора. А головне, 130 працівників підприємства будуть працювати і отримувати заробітну плату. (З текстом звернення можна буде ознайомитися після його оприлюднення за посиланням http://kalushcity.golos.net.ua/?p=pryynyati_rishennya&sp=list.

   Міська рада також розглянула низку питань щодо соціального захисту населення, затвердила звіт про виконання бюджету громади за 1 квартал 2022 та внесла зміни до кошторису на 2022 рік. Земельні питання та питання власності громади були також предметом обговорення та прийняття рішень.

   Серед важливих питань - звільнення від оплати за користування орендованим в комунальних закладах освіти і культури майном суб'єктами господарювання, які не здійснювали своєї діяльності у цих закладах впродовж березня-квітня через війну. Цим рішенням звільнено від орендної плати 16 підприємців на суму 30965 грн.

   Депутатами прийняті рішення про виведення з експлуатації котельні КП "Калуська енергетична компанія" на м-ні Шептицького, 6а, яку планують передати в оренду ПП "Калуштеплоенерго", що спеціалізується на виробленні тепла з альтернативних джерел енергії.

   Важливим є також рішення про прийняття в комунальну власність десяти одиниць медичного обладнання від КНП «Івано-Франківський обласний фтизіопульмонологічний центр» (рентгенапарат, електрокардіограф та ін.). На думку медиків, Калуська міська лікарня матиме більше інструменту для надання якісних медичних послуг нашим мешканцям.

Інші новини