26o

ВІДБУЛОСЯ П’ЯТДЕСЯТЕ ПЛЕНАРНЕ ЗАСІДАННЯ СЕСІЇ КАЛУСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ

  • 2023.08.31 15:56
    • Актуально
    • Громада
    • Освіта
  • 239

   В останній день літа відбулася ювілейна, 50-та сесія Калуської міської ради.

  На порядок денний винесли 99 питань. Роботі депутатського корпусу передувала урочиста частина: почесними відзнаками вшановано п’ятнадцятьох калушан. З них двох – посмертно. А саме: Романа Мельника нагороджено «Золотим хрестом» Головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного, а Романа Корвацького – «Хрестом сумівця-бійця» Світової управи СУМ. Четверо осіб отримали почесний знак Головнокомандувача ЗСУ «За сприяння війську», двоє – медаль «За оборону рідної держави», семеро – грамоти та подяки міського голови.

  У традиційному питанні «різне» депутат Іван Мазурик повідомив про ініціативу голинян щодо спорудження в селі Меморіалу Слави загиблих Героїв. Голинь втратив на російсько-українській війні уже сімох своїх синів.

   Депутатка Інна Білоус озвучила інформацію про фінансову допомогу, яку Калуська громада надає на запити командування 79-го окремого батальйону 102-ї бригади тероборони. За спеціальною програмою з міського бюджету на підтримку підрозділу виділено 7 млн 800 тис. грн. Додатково на даному засіданні депутати вирішили збільшити допомогу ще на 3 млн. А у вересні ця підтримка зросте до понад 12 мн. грн.

  Міський голова Андрій Найда вкотре наголосив, що допомога нашим військовим була і залишається в пріоритеті.

  Сесія внесла зміни до Регламенту Калуської міської ради, вирішила реорганізувати роботу міського ЦНАПу.

  Дитячо-юнацьку спортивну школу «Сокіл» вирішено припинити в результаті реорганізації шляхом приєднання до ДЮСШ Калуської міської ради.

  Депутати не підтримали проєкт рішення про взяття до відома звіту «Про роботу управління освіти за 2022 рік».

  Звіти «Про роботу управління культури, національностей та релігій» і «Про роботу управління у справах сім’ї, молоді, фізкультури і спорту» за минулий рік взято до відома.

  Виділено додаткові кошти на підтримку медичних установ: ЦРЛ, центру ПМСД, міської лікарні.

  Внесено зміни до програми соціального захисту, до цільових Програм: «Духовне життя Калуської МТГ» та щодо фінансування заходів з мобілізаційної підготовки, до програми проведення заходів територіальної оборони, формування підрозділу та штабу району тероборони, до Програми профілактики злочинності, співробітництва із силовими структурами та громадськими формуваннями, до Програми перерахування субвенції для покращення матеріально-технічного стану райвідділу поліції, до Програми капітального ремонту житлового фонду, капітального ремонту та утримання об’єктів благоустрою і дорожньо-мостового господарства тощо.

  Сесія затвердила звіт про виконання бюджету Калуської міської територіальної громади за перше півріччя поточного року і внесла зміни до міської казни.

   Також розглянуто цілу низку питань, що стосуються майна комунальної власності, планування територій та ін.

  Розглянула сесія і 52 земельні питання.

  На завершення пленарного засідання міська рада ухвалила звернення до Кабміну й народних депутатів Е. Прощука і О. Марусяка щодо сприяння у виділенні коштів на будівництво берегоукріплюючих споруд та проведення руслорегулюючих робіт на р. Чечва в с. Пійло Калуської МТГ.

Інші новини