16o

54-а сесія Калуської міської ради. Основне.

  • 2023.10.26 15:42
    • Громада
    • Сесії міської ради
    • Відео
  • 496

   Сьогодні, 26 жовтня, відбулося чергове засідання 54-ї сесії Калуської міської ради.

  Засідання розпочали із приємного: нагороду «За оборону рідної держави» отримала депутатка, військовослужбовця ЗСУ Інна Білоус. Депутатка також передасть нагороди захисникам Мар’яні Бобко та Тарасові Андрущаку.

   Відзвітували представники КП «Муніципальний ринок» і «Парк культури і відпочинку імені Івана Франка». Штатна чисельність працівників у парку складає 14,5 одиниць, із них 5,5 – задіяні сезонно. За сезон 2022 року парк продав 6788 квитків на атракціони, заробив 150 тис. гривень. П’ятий рік поспіль діє спільна із відділом ДРАЦС програма «Шлюб за добу». Минулого року надходження від неї становили 182 тис. гривень. 16 тисяч підприємство залучило торік від гастролерів. 2022 року отримало 1,5 млн. гривень дотації із місцевого бюджету. Депутати наголосили на потребі оновлення території перед сценою у парку, самої сцени і освітлення парку.

  Про роботу закладів відзвітували також керівники НКП «Міська лікарня Калуської міської ради» і «ЦРЛ Калуської міської ради». Міський голова Андрій Найда озвучив інформацію про підтримку закладів медицини із місцевого бюджету за 10 місяців цього року: Міська лікарня отримала 6,4 млн гривень; Калуська ЦРЛ – 26,1 млн гривень; Калуський МЦПМСД – 9,6 млн гривень; Стоматологічна поліклініка – 3,4 млн грн.

  Депутати ухвалили низку рішень, що стосувалися сфери енергозбереження. Зокрема, затвердили «План дій сталого енергетичного розвитку та клімату Калуської міської територіальної громади до 2050 року», підтвердили наміри щодо набуття членства у Асоціації «Кліматичний Альянс європейських міст», внесли зміни до Програми залучення інвестицій та міжнародного співробітництва Калуської міської територіальної громади на 2023-2025 роки, погодили проєкт Договору про співробітництво територіальних громад у формі реалізації спільних проєктів. Це, зокрема, надасть можливість участі у грантових конкурсах. Міський голова Андрій Найда наголосив, що саме енергоефективність зараз є у пріоритеті. І у цьому ми можемо повчитися у шведського міста Векше і фінського – Лох’я. Депутати підтримали проєкти угод про побратимство між цими містами і Калуською громадою.

   Наступного року у Калуші запрацює нова автобусна станція. Для дообладнання приміщення внесли зміни у Програму підтримки КП «Калуське підприємство автобусних станцій».

  Внесли зміни до ряду цільових програм що стосуються культури, духовного життя, житлово-комунальних питань, надання соціального захисту, підтримки ВПО, підтримки ОСББ.

  Прийняли рішення про ліквідацію Міського центру фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх».

  Пріоритетним, найголовнішим завданням є допомога Захисникам. Схвалили програму покращення матеріально-технічного стану військової частини на 2023 рік і зміни до програми матеріально-технічного забезпечення військової частини 2023 рік. Також внесли зміни до програми проведення заходів територіальної оборони, формування підрозділу та штабу району територіальної оборони на 2023 рік.

  Порядок денний завершили розглядом низки майнових і земельних питань.

Інші новини