5o

16 березня відбулася сорок перша позачергова сесія Калуської міської ради

  • 2023.03.17 14:00
    • Громада
  • 227

Приводом для пленарного засідання стали невідкладні питання, вирішення яких є важливими для громади.

  Це, насамперед, цілий комплекс актуальних питань, пов’язаних з облаштуванням у частині однієї з комунальних будівель, що знаходиться у с.Боднарів, тимчасового прихистку для внутрішньо переміщених чи евакуйованих осіб. 
  Варто наголосити, що в цьому напрямку в нашій громаді вже зроблено чимало – один прихисток вже працює повноцінно, а інший вже ось-ось відчинить свої двері для людей, які через війну втратили свої домівки.
Слід також розуміти, що відремонтовані благодійниками комунальні приміщення, коли закінчиться війна і нинішні ВПО повернуться у своє заново відбудоване житло, залишаться у розпорядженні громади й будуть використовуватися для її потреб. Це стосується й приміщення в с.Боднарів і перспективи облаштування там амбулаторії. Також депутатами ухвалено рішення, яке буде цікавим для багатьох наших мешканців.
   Для зручності людям доповнено Перелік адміністративних послуг, які надаються через ЦНАП та віддалені його робочі місця кількома позиціями. Відтепер
Акт обстеження на факт проживання особи без реєстрації місця проживання за даною адресою (на основі письмових свідчень сусідів) та
Акт обстеження на факт не проживання особи за місцем реєстрації можна буде отримати безоплатно у ЦНАПі, написавши відповідну заяву (до сьогодні такі акти люди просили складати депутатів або управляючі компанії). Невдовзі конкретний алгоритм дій, у відповідності до розроблених інформаційно-технологічних карток, буде опубліковано в рубриці "міська рада консультує" на офіційному сайті та у соціальних мережах.                                                                                                           З огляду на фактичний ріст споживчих цін у 2022 р. на рівні 31-32% своїм рішенням депутати збільшили бюджетні призначення КНП "Калуська центральна районна лікарня" на 2 млн. 280 тис. грн., що дозволить медичному закладу забезпечити своїх пацієнтів необхідним харчуванням, і насамперед – військовослужбовців, які перебувають у нас на лікуванні та потребують посиленого раціону (триразовий прийом їжі з обов’язковим м’ясним або рибним виробом та необмежений у калорійності). Цим же рішенням до Програми розвитку та фінансової підтримки КНП «Центральна районна лікарня» спрямовано 268 тис. грн обласної субвенції на придбання медикаментів, хірургічного інструментарію тощо. Що дозволить суттєво поліпшити якість надання медичних послуг.

Інші новини