21o

СЕМЕРО ВИПУСКНИКІВ ТЕАТРУ ТАНЦЮ «ФЛАМІНГО» ПРОВОДЖАЛИ ІЗ КОЛЕКТИВУ ЗІ СЛЬОЗАМИ НА ОЧАХ

  • 2024.06.18 14:21
    • Культура
  • 63

— Майже всі маленькі дітки кажуть, що хочуть бути викладачами хореографії. Але у професії залишаються найбільш наполегливі, — розповідає керівниця театру танцю «Фламінго» Наталія Маланчук. — За останні п’ять років ми мали до десятка випускників, які вже професійно займаються хореографією. Дівчата зараз навчаються у Львові, Івано-Франківську.
Цього року театр танцю «Фламінго» має семеро випускників. Їх зі сльозами на очах проводжали за звітному концерті колективу, що 15 червня відбувся у ПК «Юність». Звітний концерт об’єднав 40 номерів, із них 14 сольних. Залучені усі вихованці. Виступи «Фламінго» — дуже видовищні. За 37 років діяльності колектив виробив власний оригінальний, впізнаваний стиль.
— Ми, простіше кажучи, хочемо виховати універсального танцівника. Працюємо у напрямку сучасної хореографії, займаємося на базі класичної хореографії і модерн-джазу. Така підготовка допоможе у майбутньому танцівнику якісно працювати у будь-якому стилі, —переконана Наталія Маланчук.
Зараз у колективі займається півтори сотні вихованців віком від 3 до 17 років. Діток приводять у хореографію дуже маленькими: від трьох до п’яти років. Наталія Маланчук каже: уже у вісім років дитині може бути важко наздогнати однолітків, які займаються із дошкільного віку. А ось рівень природних здібностей можна компенсувати наполегливою працею.
— Ми за те, щоб танцями займалися всі. Не залежно від того, чи є у людини природні дані для танцю. Роки наполегливої праці дають результат. Не всі стануть професійними танцюристами, переможцями конкурсів. Але абсолютно для всіх танець стане улюбленими заняттям. Ваше вміння танцювати буде помітне і приноситиме вам задоволенні! — запевнила Наталія Маланчук.
Тільки за минулий рік театр танцю «Фламінго» узяв участь у п’яти обласних конкурсах. Мали виїзд у Краків. У Чемпіонаті України виступ групи «Часодії» увійшов у топ-20 кращих номерів. У довоєнні роки їздили на конкурси ще частіш. Зараз такої можливості немає. Але учасники колективу долучаються до того, щоб повернути мир в Україну. За звітній концерт 15 червня і показові виступи 16 червня вдалося зібрати 25 тис. гривень. Кошти передадуть на підтримку Українського війська.

Інші новини