25o

Відбулася 48-а чергова сесія Калуської міської ради. На порядок денний винесено 88 питань. Коротко про важливе

  • 2023.07.27 15:14
    • Громада
  • 327

Присвоїли звання "Почесний громадянин Калуської міської територіальної громади" сімом загиблим на війні мешканцям:

- Сергію Дмитришину;

- Роману Каві;

- Ростиславу Лазоришину;

- Ігорю Ольховчу;

- Івану Паранюку;

- Андрію Піхманцю;

- Олегові Саламасі.

У «Різному», зокрема, представник спілки учасників АТО-ООС Калущини Олег Климишин запропонував бронювати до 15% наявних робочих місць для учасників бойових дій, які повернулися із війни і потребують працевлаштування.

Відзвітувало про роботу за минулий рік комунальне підприємство «Екоресурс». Торік на полігон захоронення побутових відходів завезли 121,8 тис. кубометрів сміття. Підприємство також займається перевезенням пасажирів. Торік перевезли 432 тисячі пасажирів. Більш, ніж 210 тисяч скористалися пільгами.

Комунальне підприємство КП «Міськсвітло» за минулий рік виконало робіт і надало послуг майже на 13 мільйонів гривень. 43 працівники підприємства мають дуже велике навантаження. До прикладу, за минулий рік протягнули 10 кілометрів електричних ліній.

Прийняли звернення до Кабінету Міністрів України щодо погашення заборгованості із різниці в тарифах КП «Калуська енергетична компанія». Калуська міська рада у 2021-2022 та 2022-2023 роках не допустила зростання тарифів на послуги теплопостачання для населення. Однак, держава не виконала взяті на себе зобов’язання щодо компенсації різниці в тарифах підприємствам за 2022 рік. Це призвело до зростання заборгованості КП «Калуська енергетична Компанія» за природний газ перед постачальником. За таких умов, підготовка до опалювального сезону 2023-2024 років, його початок та проходження перебувають під загрозою зриву. Звертаються про необхідність повернення 6,668 мільйонів гривень. 

Затвердили Положення про преміювання здобувачів освіти, які набрали максимальну кількість балів при складанні національного мультипредметного тесту. За набрані 200 балів із одного предмету виплачуватимуть 3 тисячі гривень, із двох – 6 тисяч гривень, із трьох – 10 тисяч гривень. Цьогоріч 12 учнів громади отримають по 3 тисячі гривень.

Передбачили пів мільйона гривень на підтримку ФК «Гарда».

Схвалили міжбюджетний трансферт у сумі 300 тисяч гривень Великоолександрівській селищній громаді Херсонської області. Громада зверталася допомогти відбудувати зруйноване внаслідок ворожих обстрілів житло у селі Давидів Брід.

Також розглянули ряд інших важливих соціальних, організаційних, майнових і житлових питань, стосовно яких прийняли певні рішення.

Інші новини