9o

Калушан запрошують у «казкову подорож шляхом у 35 років»

  • 2024.03.15 09:10
    • Громада
    • Культура
  • 66

Понад 140 вистав зібрав у своєму репертуарі зразковий дитячий театр «Чарівник». Вихідними цей творчий колектив відзначить 35 років діяльності.

Театр для дітей — справа життя режисери Світлани Присташ. Працювати із маленькими талантами вона взялася у 1989 році. Сьогодні театр «Чарівник» — це потужне об’єднання творчих хлопчиків і дівчаток, наймолодшому з яких усього 7 років. До повномасштабної війни в Україні колектив об’єднував 42 дитини. Нині учасників — 24. Є дітки, які переїхали у нашу громаду із Харкова і Запоріжжя.

Щороку театр дарує глядачам по чотири прем’єри. Репетиції відбуваються тричі на тиждень. У театрі всі обожнюють твори Всеволода Нестайка. На них базується основна частина репертуару. На підготовку нової постановки затрачають до двох місяців. Але юні актори не бояться труднощів. Бо вони люблять дарувати своїм глядачів щастя. Чарівники між собою надзвичайно товариські. Старші підтримують молодших . Кожен один одному — друг. 

На відзначення важливої дати юні «Чарівники» запрошують усіх охочих. Приготували дещо особливе.

Ювілейний вечір «Казкова подорож шляхом у 35 років» відбудеться у неділю, 17 березня, у ПК «Юність» (м. Калуш, вул. О. Тихого, 6). Початок о 16:00.

Інші новини