13o

Міський голова Андрій Найда провів зустріч із представниками ТзОВ «E-wings» щодо реалізації у місті проекту оренди електросамокатів

  • 2022.04.26 14:22
    • Громада
    • Економіка
  • 584

В рамка реалізації проекту ТзОВ «E-wings» на вулицях Калуша з’явилися електросамокати по безконтактній оренді.

☑Сьогодні міський голова Андрій Найда провів зустріч з представниками підприємства щодо вирішення питань їх діяльності в Калуській міській територіальній громаді.

????️ Обговорено зміст Меморандуму про співпрацю між ТзОВ «E-wings» та Калуською міською радою.
На даний момент дана послуга працює в тестовому режимі.

????️Сьогодні майже 50 транспортних засобів розміщені у різних частинах міста. Пунктів прокату немає, а для того, щоб скористатися самокатом, достатньо встановити на смартфон спеціальний додаток, відсканувати QR-код та оплатити поїздку. Також за допомогою мобільного додатку людей інформують про правила безпечного користування транспортним засобом. При поїздці необхідно дотримуватися обмеження швидкості – до 25 км/год, а у пішохідних зонах – до 15 км/год.

????️Оператори зобов’язані дезінфікувати транспортні засоби та перевіряти їх технічний стан. Також безоплатно поширювати браслети та відбивачі для підвищення безпеки їзди. Окрім того, при потраплянні в окремі зони міста, заборонені для катання, самокат буде автоматично вимикатися.

????️Після закінчення оплаченого часу поїздки повертати самокат на місце не потрібно. Його можна залишити будь-де, у межах зони покриття.

❗ Користуватися електросамокатами можуть особи, старші 18 років. У разі користування неповнолітніми, відповідальність за життя та здоров'я дітей покладається на батьків.

Інші новини