5o

SALINA: РЕНОВАЦІЯ історії у сучасність

  • 2021.04.01 16:34
    • Громада
  • 667
Проєкт з даною назвою був поданий головними спеціалістами загального відділу виконавчого комітету Калуської міської ради Мар’яною Думенко та відділу з питань інвестицій та міжнародної інтеграції управління економічного розвитку Віктором Павлівим на участь у відборі проєктів робіт з реставрації, консервації, ремонту на пам’ятках культурної спадщини, які будуть реалізовані в рамках програми «Велике будівництво», організованої за сприяння Міністерства культури та інформаційної політики.
   Ініціатор проєкту - Управління культури, національностей та релігій Калуської міської ради.
Головною метою проєкту є збереження історико-культурної спадщини для її передачі наступним поколінням, розвиток туризму та формування позитивного іміджу регіону.
   Для досягнення мети проєкту планується провести комплекс заходів, спрямованих на усунення найбільш небезпечних факторів, що діють на будівлю, ліквідацію наслідків їх дії і відновлення пошкоджених елементів модельного відділення (адмінбудівля з ратушею), інвентарний номер 8660, що знаходиться за адресою: Івано-Франківська область, місто Калуш, вул.Чорновола, 56. Даний об’єкт відноситься до пам’яток архітектури місцевого значення.
Довідка: Постановою від 9 грудня 2020 р. № 1214 Кабінет Міністрів України затвердив Порядок відбору проєктів робіт з реставрації, консервації, ремонту на пам’ятках культурної спадщини, у тому числі замках, інших фортифікаційних, оборонних, палацово-паркових комплексах, які будуть реалізовані в рамках програми “Велике будівництво”.
   На офіційному веб-сайті МКІП буде оприлюднено перелік проєктів, з урахуванням рейтингу та із зазначенням набраних балів у розрізі областей, протягом п’яти календарних днів після завершення обчислення середньої оцінки проєктів. Першими у переліку будуть зазначені проєкти, які набрали найбільшу суму балів. Засідання організаційної та експертної групи будуть відбуватися на регулярній основі.
Інші новини