11o

СПОКІЙНО І ЗА ГРАФІКОМ. ПРО РОБОТУ ДИТСАДКІВ У ГРОМАДІ

  • 2023.08.11 13:31
    • Освіта
  • 218

Цього року у Калуській громаді значна частина закладів дошкільної освіти була зачинена, інша ж – працювала згідно з графіком.

Упродовж літа працювали три чергові садочки: з червня - «Золотий ключик», «Червона шапочка», «Журавлик». Із 17 липня почав приймати малюків ЗДО «Струмочок», а з початку серпня - «Ягідка». У той час - «Червона шапочка» та «Журавлик» зачинилися на ремонт.

Заступниця міського голови Надія Гуш зазначила, що садочки із вихованням і освітою дітей – справлялися. На сьогодні за списком у «Струмочку» - 75 дітей, у «Золотому ключику» - 144 відвідувачів, 130 – у «Ягідці». Приймають усіх, хто звертався.

За словами завідувачки ЗДО «Струмочок» Наталії Любинецької, середня відвідуваність груп у її закладі – 15-17 дітей. Для малюків проводять розвиваючі заняття. У групах є все необхідне для цікавого ігрового дозвілля, належно організоване харчування і денний сон.
У садочку «Ягідка» на час повітряної тривоги, яка розпочалася близько 10:00, діти прямують в безпечні місця.

«Заклади дошкільної освіти, які зараз працюють у громаді, із початку вересня вже перейдуть у штатний режим роботи. Тому основне оновлення тут уже завершено. Це – поточні ремонти ігрових майданчиків, груп, харчоблоків тощо», - повідомила Надія Богданівна.

Крім того, кожен садочок намагається створити максимально цікаві для малюків умови. Приміром, у ЗДО «Ягідка» зростає город, а ЗДО «Струмочок» збирає багато яблук із дерев на території. Очікують позитивного висновку про їхню якість – і будуть частувати діток корисними компотами.

Інші новини