24o

Головний акцент традиційного ранкового об’їзду міського голови – температурні умови у закладах дошкільної та загальної середньої освіти

  • 2023.11.06 11:53
    • Актуально
  • 134

   Минулого тижня, коли у громаді розпочався опалювальний сезон, учні перебували на канікулах.

  Від сьогодні у школах та дитячих садочках вже гамірно, тож важливо, аби діти не мерзнули. «Зранку вирішили здійснити об’їзд закладами освіти, де різне джерело подачі тепла, зокрема комунальні та приватні котельні, а також ТЕЦ. Аналізували ситуацію у Калуських ліцеях №2, №3, ім. Д. Бахматюка, ЗДО «Росинка» та «Золотий ключик». Там, де джерелом подачі тепла є комунальні та приватні котельні – ситуація ліпша, температура відповідає нормативам майже без відхилень. Котельні працюють згідно з температурним графіком. Трохи гірша ситуація у закладах, які обігріваються від ТЕЦ. Температура коливається в межах 13-14 градусів, що у більших приміщеннях викликає дискомфорт. Ми зв’язалися з керівництвом ТЕЦу, як і планувалося, протягом вихідних вони виходили в режим, станом на сьогодні – котли прогріваються. Сподіваємося, що протягом дня тепло від ТЕЦ буде подано у дошкільні та навчальні заклади освіти, а вже завтра – з теплом буде повний порядок.

  На жаль, з кожним роком нам буде важче входити в опалювальний сезон. Адже мережі трубопроводів від ТЕЦ прокородовані, що викликає часті пориви. Також важливо розуміти й те, що через 4 опалювальних періоди ТЕЦ припинить подачу теплоносія на місто. Тож сьогодні ми напрацьовуємо усі відповідні механізми для будівництва модульних котелень, які забезпечуватимуть теплом наші бюджетні заклади» – Калуський міський голова Андрій Найда.

Інші новини