18o

Про взаємини між Калуською громадою та німецьким містом Лар – у стрічці новин німецького онлайн-видання «Badische Zeitung»

  • 2023.11.14 16:58
    • Громада
  • 145

 Нещодавно в одному з німецьких видань «Badische Zeitung» опубліковано статтю заступника директора редакції Mark Alexander про взаємини між Калуською громадою та німецьким містом Лар/Шварцвальд.

  Цьогоріч в травні ми мали приємність вітати гостей з Німеччини, з міста Лар - Анжеліку Коваленко та Пірміна Штірноля.

   Із початком повномасштабного вторгнення вони об’єдналися зі своїми німецькими друзями, створили спільноту "Gemeinsam Europa e.V." та активно почали надавати гуманітарну допомогу Україні, нашим військовослужбовцям та зокрема, Калуській громаді. Калуш для п. Анжеліки має власну історію. Адже сама вона уродженка Харкова, там проживали її батьки, а коли у Харкові стало небезпечно для життя, вони переїхали на тимчасове проживання до Калуша. Калуська громада щиро вдячна організації "Gemeinsam Europa e.V." і всім жителям м. Лар за надану допомогу та були б неабияк раді зав’язати солідарне партнерство з громадою Лару. Невдовзі після візиту до нас п. Анжеліки та п. Пірміна в онлайн форматі міський голова Андрій Найда спілкувався вже безпосередньо з мером м. Лар Маркусом Ібертом. Вели перемовини щодо подальшої співпраці та можливості закріпити наші відносини підписанням меморандуму про солідарне партнерство. Про це та про можливі шляхи розвитку наших взаємин йдеться у статті автора. Наразі німецька сторона обмірковує форми й види співпраці, обговорює запропоновані нашим проектом меморандуму напрямки партнерства. Водночас точно планують надалі розвивати співпрацю з організацією "Gemeinsam Europa e.V.", з якою в нас вже налагоджені надійні відносини та завдяки яким ми й пізнали для себе громаду м. Лар.

  «І сьогодні ми можемо чітко сказати, що між людьми двох громад зав’язалися справжні теплі, дружні взаємини, які вже перевірені часом. Залишилось зовсім небагато – формально закріпити наше солідарне партнерство підписанням меморандуму! Чекаємо!» - зазначив міський голова Андрій Найда.

Інші новини