31o

Румунська делегація гостинно завітала в місто Калуш в рамках виконання грантового проєкту

  • 2021.07.06 16:12
    • Громада
  • 1109
З 05 по 08 липня 2021 року в Калуші проходить Майстер-клас з народного мистецтва, як одна з умов втілення проекту «КУЛЬТУРА У  ВІДДЗЕРКАЛЕННІ - реставрація Будинку Культури  у  м. Сейні  (Румунія) та Концертного Залу в м. Калуші (Україна) в Мультикультурні Центри» (контракт на грант №: HUSKROUA / 1702 / 3.1 / 0020).
Офіційна делегація з міста-побратима Сеїні у складі міського голови Габріели Флоріки Тулбуре, представника транскордонної програми HUSKROUA Маріана Фертаді, менеджера проекту Аліси Лохан, фінансового менеджера Крістіни Ніколети, викладачів з вокалу, танцю та спорту, а також 19 учнів початкової та середньої шкіл прийняли участь у першому та другому днях спільних заходів з народного мистецтва. Діти мали змогу навчитися азів вишивання, українського співу та танців.
06 липня відбулося офіційне представлення делегації, де мер міста Сеїні Габріела Флоріка Тулбуре запропонувала подальшу співпрацю та участь у спільних інфраструктурних грантах. Перший заступник міського голови м.Калуша Мирослав Тихий зауважив, що зараз ведеться посилена грантова робота та Калуська громада буде рада співпраці з метою покращення партнерських відносин обох міст.
Цього ж дня відбулася п’ята робоча зустріч менеджерів проєкту, де було обговорено терміни реалізації гранту, фінансові плани та звіти, плани закупівель та проведення тендерів. У зустрічі взяли участь менеджери проєкту з м.Сеїні Аліса Лохан та Крістіна Ніколета, менеджери з м.Калуша Ігор Дидич, Галина Когут, Алла Ісарук, координатор проєкту Мар’яна Думенко та начальник управління культури, національностей та релігій Калуської міської ради Любов Джуган. Було досягнуто згоди подати спільну заяву до Технічного Секретаріату з метою пролонгації проєкту з метою успішного його виконання та завершення.
Інші новини