6o

«Від занедбаних територій – до сучасних локацій», - Андрій Найда розповів про перспективи та шляхи модернізації міста

  • 2024.10.15 14:55
    • Громада
  • 45

Міський голова Андрій Найда розповів про перспективи та шляхи модернізації міста.

- Калуська громада активно крокує шляхом розвитку та модернізації, попри всі труднощі, з якими стикається наша країна. Ми впевнено йдемо до досягнення цілей, закладених у стратегії розвитку громади, і маємо чіткий план, як перетворити Калуш на сучасне, комфортне і прогресивне місце для життя.

Одним із яскравих прикладів успішної трансформації є район навколо новозбудованої автостанції. Колись ця територія виглядала як занедбана, неперспективна ділянка, але завдяки об'єднаним зусиллям міської ради та інвесторів вдалося зробити її місцем активного розвитку. Будівництво автостанції стало відправною точкою змін. На наших очах поряд виріс сучасний торговий центр із першим у місті ескалатором, відкрилися нові комерційні приміщення, потужно облагородилася довколишня територія. Сподіваємось, що вже до початку зими завітаємо на відкриття «Куба».

Безсумнівно, маємо багато планів на майбутнє. Зокрема, втілити масштабний проєкт – будівництво багатофункціонального інклюзивного спортивного комплексу на вулиці Ринковій. Ідею цього комплексу ще до повномасштабного вторгнення запропонував народний депутат Едуард Прощук. На жаль, війна внесла свої корективи, тому робота над реалізацією задуму тимчасово була призупинена. Проте зараз ми разом із партнерами з міста Лог'я відновили роботу над цим проєктом. Сподіваємося, що все ж таки його вдасться втілити в життя, скоріше за все після війни. Тож ми активно до цього готуємось, напрацьовуючи партнерські відносини із міжнародними донорами. Задумана «Спорт Арена» стане чудовою локацією для спортивного розвитку громади. Адже ні для кого не секрет, що наше місто славиться талановитими спортсменами. До того ж надважливо те, що з війни повертаються ветерани, які потребують інклюзивних та безбар’єрних умов. У громаді проживають дітки з інвалідністю. Наше завдання – зробити так, щоб спорт був доступним для всіх. Тож наша стратегічна ціль – сучасна, інклюзивна, побудована відповідно до міжнародних стандартів спортивна база.

Крім того, вулиця Ринкова має потенціал стати другим центром Калуша. Тут планується будівництво багатоквартирних житлових будинків із об’єктами торгово-розважальної інфраструктури та торгово-офісними приміщеннями.

Зрозуміло, що за таких умов і питання благоустрою та рівень проживання в цій частині міста значно покращиться. Невід’ємним є й той факт, що буде облагороджуватися наш муніципальний ринок. Власне, в цьому напрямку вже триває робота.

Ми розуміємо, що розвиток міста – це не тільки про нові будівлі чи інфраструктуру, але й про партнерства. Саме тому ми активно залучаємо інвесторів та міжнародних донорів, працюємо в державно-приватному партнерстві та використовуємо всі можливі джерела для залучення фінансування. Наше завдання – мінімізувати використання бюджетних коштів і водночас максимально сприяти розвитку громади.

Міський голова переконаний: «Вже незабаром Калуш зміниться до непізнаваності й стане прикладом міста, де кожен зможе з гордістю сказати, що жити в Калуші – це жити гідно».

Інші новини