11o

Міський голова Андрій Найда проінспектував стоматологічну поліклініку

  • 2024.02.23 11:16
    • Громада
    • Охорона здоров'я
  • 96

   Сьогодні, 23 лютого, міський голова Андрій Найда разом з заступницею Наталією Кінаш у ході ранкового об’їзду відвідали КНП «Стоматологічна поліклініка Калуської міської ради».

   Минулого року за кошти місцевого бюджету для цього закладу було придбано нове обладнання на загальну суму 808 753 тис. грн та частково зроблений ремонт на суму 400 тис. грн.

   Перше велике придбання – це мікроскоп «DENSIM OPTICS» для лікування кореневих каналів зуба та видалення з нього сторонніх предметів. Такий апарат – це вимога сучасного підходу до лікування пацієнтів. Адже дає можливість чіткої візуалізації прохідності каналів. Варто зазначити, що не у всіх приватних кабінетах є наявність такого важливого апарату. У середньому послуга лікування під мікроскопом, зі слів головного лікаря Олега Шкляра, буде коштувати близько 800 грн. І це значно дешевше, аніж в приватних стоматкабінетах. Ще один новий апарат призначений для знеболення пацієнта у випадку проведення видалення зуба - тач система Oxygen-Nitrous Oxide Mixer Unit "Baldus Touch-70 with Bag-T "(max.70%N20) для інгаляційної седації з закисом азоту. Важливо розуміти, що це не є глибокий наркоз, пацієнт увесь час в свідомості. Але дія закису азоту дозволяє розслабити його, зняти нервове напруження, прибрати страх та частково знеболити процедуру. Також придбаний і новий монітор «БІОМЕД» BM800A з сенсорним екраном і термопринтером для відстеження життєво важливих показників пацієнта. Лікар в онлайн-режимі має змогу спостерігати за основними фізичними показниками. І ще один сучасний прилад – це окуляри для скринінгу раку ротової порожнини «Гаклс».

  КНП «Стоматологічна поліклініка КМР» чи не єдиний заклад у громаді, де вже є цей потужний апарат. Окуляри дають можливість на огляді при застосуванні ультрафіолетового світла виявляти патологічну тканину, що може бути свідченням розвитку ракового захворювання на ранніх стадіях.

  Принагідно звертаємо увагу мешканців громади на необхідність проходження регулярних профілактичних оглядів. Бо, на жаль, щорічно в громаді є 1-3 випадки раку ротової порожнини. – Минулого року вдалося відремонтувати 2 та 3 поверхи закладу, кабінети прийому стоматологів. – зазначив А. Найда. – Також замінено двері на пластикові, що дало можливість поліпшити герметизацію приміщення, зменшити витрати електроенергії. Попередньо у закладі замінили й систему теплопостачання. Відмовилися від енергозатратних електричних котлів на користь системи рекуперації та кондиціонування. Зекономивши на витратах за комунальні послуги – у закладі осучаснили діагностичну базу. Надзвичайно гарний у закладі і кабінет для прийому маленьких пацієнтів. Тут навіть вмонтований у стелі телевізор.

   Також нагадаємо, що в КНП «Стоматологічна поліклініка КМР» діють пільги. Зокрема, для учасників бойових дій, учасників АТО/ООС – до 5000 грн на лікування, до 10000 грн на протезування, 1000 грн – на надання невідкладної хірургічної допомоги. Для людей з інвалідністю 1 та 2 груп, пенсіонерів – до 400 грн на лікування, до 850 грн на протезування, 200 – на надання невідкладної хірургічної допомоги. Для діток - до 500 грн на лікування. Усіма пільгами можна скористатися один раз на рік.

Інші новини