15o

Успішно підготовлено та виграно 10 проєктів на загальну суму 2,6 млн грн: як торік працювала економіка Калуської громади?

  • 2024.02.29 17:34
    • Громада
    • Економіка
  • 73

 Виробничий потенціал Калуської міської територіальної громади складається з понад 40 промислових підприємств.

   Про це йшлося сьогодні, 29 лютого, на пленарному засіданні 62-ї сесії Калуської міської ради. На засіданні відзвітувало про роботу за минулий рік управління економічного розвитку міста.

   «Повномасштабна війна проти України у 2022 році спричинила негативні тенденції у розвитку промисловості впродовж 2022-2023 років через низку дестабілізаційних факторів, — йдеться у звіті. — Окремі підприємства за підсумками 2023 року зуміли збільшити обсяги реалізованої продукції відносно відповідного періоду минулого року, а саме: ПрАТ «Калуський завод будівельних машин», ТОВ «Полікем», ТОВ «Калуський комбінат хлібопродуктів», ТОВ «Калуський трубний завод», ПП «Механік», ТОВ «3 Бетони», ПП «Вомонд». Обсяг реалізованої у 2023 році продукції підприємствами територіальної громади до всієї реалізованої продукції по області складатиме 4,2 %. Обсяг реалізованої продукції (товарів, послуг) по Калуській громаді очікувано складе 3,8 млрд гривень (у 2022 році — 9,3 млрд гривень).

  Протягом 2023 року відкрилось 51 підприємство роздрібної торгівлі, 11 закладів ресторанного господарства, 6 аптек та 17 підприємств побутового обслуговування населення. Закрились 42 підприємства роздрібної торгівлі, 7 закладів ресторанного господарства, 3 аптеки та 20 підприємств побутового обслуговування населення. Залучено майже 30 релокованих підприємств, деякі з них тут будують нові виробничі лінії.

 Триває робота зі створення муніципального індустріального парку «Галіція» у промисловій зоні міста площею 19,8 га. Успішно підготовлено та виграно 10 проєктів на загальну суму 2,6 млн грн. Відбулася низка заходів із підтримки бізнесу. У січні 2023 року була підписана угода про солідарне партнерство між Калуською громадою та німецьким містом Ліппштадт. Досягнуто домовленості про підписання аналогічної угоди з німецьким містом Лар (Шварцвальд). Калуська міська рада ухвалила проєкт Меморандуму про побратимство та співпрацю між Калуською міською територіальною громадою та містом Візеу (Португальська Республіка).

  Заплановано підписати аналогічні меморандуми зі шведським містом Векшьо та з фінляндським — Лох’я. За сприяння Асоціації сільських, селищних рад та об’єднаних громад України у партнерстві з Продовольчою та сільськогосподарською організацією ООН через програму «Гуманітарне реагування», у 2023 році Калуська громада отримала набори кормів для годівлі курей та поросят загальною вагою 13,5 тонн. У громаді допомогу отримали 65 сімей, які приймали ВПО та утримували у господарстві сільськогосподарських тварин. Всього це 102 набори кормів: 37 наборів кормів для поросят та 65 наборів кормів для курей.

  Забезпечувалась організація пасажирських перевезень на території Калуської міської територіальної громади на 20 міських та 10 приміських автобусних маршрутах загального користування. Для покриття втрат доходів від перевезення пільгових категорій громадян перевізникам, що здійснюють перевезення на території нашої громади, відшкодовано 5,8 млн гривень. У 2023 році щомісячно у 69 бюджетних організаціях (закладах освіти, культури, медицини, органах місцевого самоврядування, соціальних та комунальних) моніторили споживання енергетичних ресурсів тат води в натуральних одиницях.

   За програмою «Енергодім Калуш на 2022-2023 роки» профінансовано кошти в сумі 851,5 тис. гривень ОСББ «Незалежність-К» на відшкодування частини суми витрат на енергозберігаючі заходи у рамках державної програми «Енергодім».

 Детальніше - https://kalushcity.golos.net.ua/?p=proekty_rishen&sp=list.

Інші новини