12o

Калуська громада сьогодні попрощалася із двома Захисниками...

  • 2023.12.16 16:40
    • Актуально
    • Громада
    • Герої не вмирають
  • 145

   Василь Микицей, Мар’ян Турганов - два Герої, доля яких об’єднала у єдиному прагненні – зберегти незалежність України, захистити рідну землю від ворога.

   Ціною власних життів вони наближали Перемогу! На жаль, зустрінуть її вже на небесах. Дякуємо воїнам за жертовний подвиг в ім’я вільної держави!

   Василь Микицей народився в Калуші 10 грудня 1972 року. З дитинства любив правду та справедливість. В 1990 році закінчив Калуську середню школу №7. Займався вільною боротьбою, був переможцем та призером багатьох змагань, виконав норматив кандидата в майстри спорту. Навчання в Тернопільському інституті народного господарства поєднував з роботою. Після закінчення інституту працював спеціалістом у справах захисту прав споживачів виконавчого комітету КМР, а у 2004 році почав працювати в державному управлінні захисту прав споживачів. Він все своє життя займав активну громадянську позицію, був учасником міського осередку СУМ в Україні. Офіційно став членом спілки у 2019 році. 6 грудня 2022 року до Дня ЗСУ отримав «Хрест СУМівця-Бійця». Побудував щасливу сім’ю. Разом з дружиною виховали трьох синів, яким прививали любов до України та її народу. І сьогодні кожен із них є гідним нащадком свого батька. Старший син служить в лавах Національної гвардії, середній волонтерить, а молодший у числі молодшого юнацтва КМО СУМ в Україні.

  Василь Микицей добровольцем вступив до Калуського ТрО 25 лютого 2022 року. Спочатку служив солдатом-стрільцем 79 батальйону 102 бригади, потім в стрілецькому відділенні військової частини. Понад усе він прагнув, щоб Україну осяяло світло Перемоги. Гідно та віддано виконував свій військовий обов’язок, був вірним товаришем та побратимом. Із важкими пораненнями, які отримав на позиціях під Гуляйполем Запорізької області, потрапив до госпіталя. На жаль, життя Захисника обірвалося. Дата його смерті співпала з датою його народження - 10 грудня.

   Василеві Микицею мав виповнитися 51 рік. Від Світової Управи Спілки української молоді Захисника нагороджено, на жаль, посмертно відзнакою «Залізний Хрест Заслуги».

  Вічна пам'ять Героєві! 

   Мар’ян Турганов - ще один мужній Захисник, який незважаючи на юний вік, став на шлях боротьби за правду рідної держави. Народився Мар’ян Турганов 24 серпня 1996 року в с. Дорогів на Галичині. Закінчивши навчання в школі, вступив до медичного коледжу. Був активним, доброзичливим та щирим. Завжди прагнув розвитку, працював та вдосконалювався. Працював на підприємстві «МироМарк». Серце Героя завжди палало любов’ю до України! 19 жовтня 2023 року Мар’ян Турганов був призваний на військову службу. Служив кулеметником стрілецького відділення стрілецького взводу стрілецької роти. Вдома на нього чекали батьки, сестра та вся родина. Захисник мав багато мрій та планів, але не судилося. На жаль, під час проходження базової військової підготовки в Рівненській області його серце раптово зупинилося.

   Пам'ять про Героїв буде жити у віках! Щирі співчуття рідним та близьким Василя Микицея та Мар’яна Турганова! У скорботі вся громада!

   Вічна слава та пам'ять Героям!

Інші новини