19o

26 листопада в Калуші відбудеться спортивна активність "Acting for survivors" – старт о 13.00 від Каменя Незалежності

  • 2023.11.22 15:14
    • Спорт
  • 138

   Участь можуть взяти всі охочі.

   На знак солідарності з постраждалими від насильства через військові дії російських агресорів 26 листопада Калуш долучиться до Всеукраїнського забігу "Acting for survivors".

  Цьогоріч саме цим заходом розпочнеться міжнародна акція «16 днів проти насильства». Символічно, що першою локацією обрано Ірпінь – місто, що стало своєрідним трагічним пам’ятником російського вторгнення в Україну. Учасники забігу бігтимуть «дорогою життя» – єдиним шляхом, яким місцеві мешканці евакуйовувалися під ворожими обстрілами під час повномасштабного вторгнення. Головною метою заходу є привернення уваги до злочинів насильства з боку військових російської федерації. Це солідарний прояв небайдужості до осіб, які пережили чи переживають травматичний досвід, пов’язаний з військовими діями в Україні. Також це спосіб донесення інформації про форми допомоги постраждалим - наявні соціальні та спеціалізовані сервіси.

  Забіг організований таким чином, що взяти участь може кожний охочий – спортсмени, мешканці міст та громад, представники гуманітарних місій, установ ООН, громадських організацій, державних органів, місцевого самоврядування.

  Естафета відбуватиметься одночасно в різних містах України, а також – у США та Словаччині. В Калуші маршрут, протяжністю 1 200 м, проляже проїжджою частиною дороги від Каменя Незалежності на однойменному бульварі проспектом Лесі Українки до Алеї Слави на вул. Героїв України. Старт о 13:00, фініш о 13:30. Очікується, що в заході візьмуть участь близько 300 охочих, віком від 16 років (спортсмени, учні, студентство, волонтери, представники трудових колективів і громадських організацій).

   Організатори наголошують, що подія не має змагального характеру, а покликана, перш за все, продемонструвати солідарність з постраждалими від насильницьких дій окупантів. Паралельно за цим же маршрутом, тротуаром, громадяни більш поважного віку візьмуть участь у пішій ході «Кроки до допомоги» (шляхом постраждалої особи).

  Обабіч на стовпах будуть розміщені інформативні матеріали: таблички з QR-кодами з коротким описом активності, перехід на інтернет ресурси з історіями постраждалих від насильства, інсталяції фоторамки з гештегом «#16 днів проти насильства», перехід на сайт «Розірви коло» з переліком наявних соціальних сервісів в громаді. Захід організований UNFPA, Фондом ООН у галузі народонаселення, у партнерстві з громадською організацією «Асоціація експертів із запобігання та протидії гендерно зумовленому насильству» (GBV Асоціація експертів) у межах проєкту «Міста, вільні від домашнього насильства» за підтримки уряду Канади (Embassy of Canada to Ukraine) та Великої Британії (British Embassy Kyiv).

Інші новини