10o

28 січня 1992 Верховною Радою України затверджено національний синьо-жовтий стяг Державним Прапором України

  • 2024.01.28 09:37
    • Актуально
    • Громада
  • 91

Саме цього дня, 32 роки тому, доленосним документом – Постановою Верховної Ради України визнано синьо-жовте знамено одним із найголовніших символів незалежної держави, нашої національної ідентичності.

   Українська нація єднається під своїм державним прапором у часи радості та смутку, перемог та поразок. Його яскраве полотнище численно майорить на світових п’єдесталах слави, підкорених гірських вершинах і навіть майоріло у космосі. Із синьо-жовтим прапором в руках та мужністю в душах наші незламні Захисники та Захисниці протистоять підступному окупантові, який прагне покрити нашу землю своїм кривавим триколором.

  На превеликий жаль, на шляху до свободи нам доводиться втрачати вірних синів та дочок нашої землі. Полеглі Герої повертаються до своїх домівок під синьо-жовтим стягом на щиті. Вічна їм пам'ять і слава. Наш прапор є свідком усіх подій, що відбуваються в нашій державі. Він супроводжує нас на шляху до волі!

  Віримо, що невдовзі він замайорить на всіх тимчасово окупованих територіях! Синьо-жовтий стяг є символом боротьби і обов’язково стане символом Перемоги!

Міський голова      Андрій Найда

Інші новини