19o

КАЛУСЬКА МІСЬКА РАДА ПІДПИСАЛА МЕМОРАНДУМ ПРО СОЛІДАРНЕ ПАРТНЕРСТВО З НІМЕЦЬКИМ МІСТОМ ЛАР

  • 2024.03.08 15:39
    • Актуально
    • Громада
    • Економіка
  • 131

 Днями міський голова Андрій Найда спільно з секретарем Калуської міської ради Віктором Гільтайчуком, начальницею управління культури національностей та релігій Любов’ю Джуган, головною спеціалісткою управління економічного розвитку міста Тетяною Дюг відвідали місто Лар, щоб офіційно об’єднати наші громади підписанням меморандуму про солідарне партнерство.

– Існує давня приказка: друзі пізнаються у біді, – акцентував Андрій Найда. – Невдовзі після початку повномасштабного вторгнення росії в Україну, саме громада Лару простягнула надійну руку допомоги нам та всьому українському народові. Це стало ще одним свідченням того, що у місті Лар живуть наші справжні друзі, готові безкорисливо допомагати всім тим, хто перебуває у скруті. Особливо вдячний п. Pirmin Styrnol, п. Angie Kovalenko, які відвідували нашу громаду, усій команді ГО "Gemeinsam Europa gestalten e.V.", жителям Лару за понад сотню тон відправленої в Україну гуманітарної допомоги: медикаменти, продукти харчування, предмети щоденного вжитку. Вся надана допомога неабияк стала в нагоді людям, які евакуювалися у Калуську громаду із територій, де відбуваються бойові дії. Також ця допомога спрямовувалася у райони, що межують з лінією фронту.

   До слова, саме візит п. Pirmin Styrnol, п. Angie Kovalenko і став відправною точкою налагодження комунікації між Калуською громадою та мером міста Лар Маркусом Ібертом. – Переконаний, що запорукою дружніх стосунків та взаєморозуміння між народами світу є не лише постійне спілкування на офіційному міжнародному рівні, але й тісна комунікація на рівні окремих громад, – продовжує Андрій Найда. – Калуш та Лар таки має багато спільного. І ми будемо мати за честь надалі розвивати тісні взаємини співпраці у напрямках культури та мистецтва, освіти, спорту, охорони здоров’я.

  До речі, наші побратими вже підготували для Калуської громади надзвичайно цінний подарунок – пожежний автомобіль.

Інші новини