15o

У Калуші визначили претендента на обласну премію у галузі культури

  • 2023.12.19 19:01
    • Громада
  • 132

Сьогодні, 19 грудня, у Калуші відбулося засідання комісії з визначення претендентів на щорічну стипендію голови Івано-Франківської ОДА і голови обласної ради відомим діячам у галузі культури і мистецтв від Калуської міської територіальної громади.

   На засіданні головувала заступниця міського голови Надія Гуш. Розглядали дві кандидатури: - діяча мистецтв Мирослава Казіцького ( від КЗ «ПК «Юність») - краєзнавця Миколи Когута (від КЗ «Централізована бібліотечна система». Члени комісії ознайомились із характеристиками кандидатів, провели обговорення і обрали кандидата шляхом голосування. За підсумком голосування цьогорічним кандидатом на обласну премію від Калуської громади став Мирослав Казіцький. Мирослав Володимирович Казіцький – багаторічний керівник народного цирку «Молодість», у палаці культури «Юність» працює із 1989 року. До того мав досвід роботи в Івано-Франківській, Черкаській, Закарпатській, Вінницькій філармоніях. Першим номером артиста у Калуші був номер акробатів-ексцентриків, який викликав бурхливі оплески. За роки наполегливої праці здобув безліч нагород. Учасники народного цирку «Молодість» під його керівництвом брали участь у Всеукраїнських конкурсах, фестивалях, де ставали лауреатами, об’їздили з цікавими концертними програмами всю Україну.

   Слід зауважити, що більшу частину вишуканих сценічних циркових костюмів та масок було виготовлено Мирославом Володимировичем власноруч. Мирослав Казіцький дав путівку у життя здібній молоді, завжди був зразковим сім’янином, всі три його сини пішли слідами батька. У 2021 році у зв’язку зі станом здоров’я Мирослав Казіцький змушений був закінчити свою мистецьку діяльність. Народний цирк «Молодість» продовжує працювати під орудою його сина Дмитра.

  Сподіваємося, що вклад Мирослава Казіцького у розвиток культури Прикарпаття належно поцінують і на обласному рівні.

Інші новини